Mainos

Vaimon sähköpostitunnusten käytöstä linnareissu?

Yhdysvaltalaista miestä uhkaa jopa viiden vuoden vankilatuomio vaimonsa sähköpostien lukemisesta ilman lupaa.

Oaklandin syyttäjä käyttää jutussa identiteettivarkauksiin ja yrityssalaisuuksien varastamiseen sovellettuja rikospykäliä. 33-vuotiasta Leon Walkeria syytetään petoksesta hänen käytettyään salaa vaimonsa Clara Walkerin salasanaa tämän Gmail-postien lukemiseen yhteiseltä kotikoneelta.

Leon sai selville, että hänen vaimollaan oli suhde toisen miehen kanssa. Clara oli hakenut Leonista eroa ja päätös astui voimaan aiemmin tässä kuussa, kerrotaan Freep.com -verkkosivuilla.

Kyseisiä rikospykäliä käytetään ensimmäistä kertaa kotiin liittyvässä tapauksessa Oaklandissa ja asiantuntijoiden mukaan tuomion vaatiminen voi olla vaikeaa.

- Tässä jutussa ei ole selviä lainopillisia vastauksia. Tosiasia on, että pariskunta asui teon sattuessa vielä yhdessä ja Leon Walkerilla oli vapaa pääsy heidän yhteiselle tietokoneelleen. Tämä saattaa auttaa Leonia, toteaa lakimies ja sähköiseen yksityisyyteen perehtynyt Frederick Lane.

- Luulisin, että tässä on riittävästi harmaata aluetta. Vaimolla ei ole voinut olla täydellistä oletusta yksityisyydestään, Lane jatkaa.

Leon oli Claran kolmas mies. Hän sai selville, että Claralla oli suhde toisen miehensä kanssa. Toinen mies oli aikoinaan pidätetty Claran pahoinpitelystä. Pahoinpitelyn oli tuolloin nähnyt Claran poika, jonka Clara oli saanut ensimmäisessä avioliitossaan. Leon kertoo pelänneensä, että poika joutuisi jälleen todistamaan kotiväkivaltaa, joten hän päätti tiedottaa asiasta Claran ensimmäiselle miehelle, eli pojan biologiselle isälle.

Noin 45 prosenttia Yhdysvaltain avioerotapauksista sisältää jonkin asteista urkkimista ja sähköisten tietojen kokoamista sähköposteista, Facebookista ja muista lähteistä. Lanen mukaan yleensä nuuskiminen on osapuolten keskinäistä nahistelua eivätkä ne johda rikossyytteisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.