Yhdysvaltain keskuspankki piti ohjauskorkonsa lähellä nollaa, vaikka talous kohenee eikä korona enää ole pankin mukaan merkittävä riski

Yhdysvalloissa keskuspankki Fed on kertonut pitävänsä ohjauskorkonsa nykyisellä tasollaan lähellä nollaa. Fed myös jatkaa mittavaa velkakirjojen osto-ohjelmaansa, joka käynnistettiin koronaviruspandemian alussa. 

Keskuspankin mukaan Yhdysvaltain talous ja työllisyystilanne ovat paranemaan päin, mutta se tähdensi että elvytykselle on yhä tarvetta. Fed sanoi jatkavansa elvytystoimintaa siihen asti, että maassa on saavutettu suurin mahdollinen työllisyystaso ja inflaatio on nousemassa pitkäaikaisesti kahden prosentin yläpuolelle.

Keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell tähdensi, että inflaation tilapäinen piikki kahden prosentin yläpuolelle ei vielä johtaisi toimenpiteisiin. Osa taloustieteilijöistä on ollut huolissaan siitä, että Fedin keveäkätinen linja voi johtaa inflaation riistäytymiseen käsistä. Powellin mukaan nyt havaittu inflaation kasvu on kuitenkin tilapäistä seurausta koronapandemiasta toipumisesta.

Huomiolle pantavaa oli myös, että keskuspankin lausunnosta on poistettu aiempi maininta, että koronaviruksen aiheuttama terveyskriisi olisi huomattava riski.

Lue myös:

    Uusimmat