Mainos

Vaihtotase selvästi ylijäämäinen

Valtion vaihtotase oli helmikuussa 4,4 miljardia markkaa ylijäämäinen, selviää Suomen Pankin maksutaseesta.

Tammi-helmikuussa ylijäämää on kertynyt 5,2 miljardia markkaa, kun viime vuonna kahden ensimmäisen kuukauden vaihtotaseylijäämä oli 1,7 miljardia. Maaliskuusta 1997 helmikuun 1998 loppuun ylijäämää oli kertynyt 35,1 miljardia markkaa.

Ulkomaankaupan ylijäämä oli helmikuussa 6,1 miljardia markkaa. Suomeen tuotiin tavaraa 13,1 miljardin markan arvosta ja sitä vietiin ulkomaille 19,1 miljardilla. Tammi-helmikuussa kauppataseylijäämää on kertynyt yhteensä 10,8 miljardia markkaa eli 3,8 miljardia markkaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Helmikuun palvelutase oli 0,4 miljardia ylijäämäinen. Pääomankorvausten taseen alijäämä oli 1,8 miljardia ja tulonsiirtojen taseen 0,3 miljardia markkaa. Suomen ulkomaiset saamiset olivat helmikuun lopussa 401,7 miljardia markkaa ja velat 726,8 miljardia eli nettovelkaa oli 325 miljardia markkaa.

Valuuttavaranto supistui helmikuussa 1,2 miljardia markkaa ja oli kuun lopussa 48,5 miljardia markkaa. Vaihtotaseen ylijäämään liittyen pääomaliikkeet osoittivat helmikuussa 3,6 miljardin markan suuruista pääoman viennin enemmyyttä. Pääoman vienti suorina sijoituksina eli pääosin konsernien sisäisinä lainoina oli nettomääräisesti 2,2 miljardia markkaa. Arvopaperisijoitukset olivat 1,7 miljardia vientivoittoiset.

Valtion markkalainoja palautui jonkin verran ulkomailta Suomeen ja yksityinen sektori lisäsi ulkomaisia arvopaperisaamisiaan. Muut pääomaliikkeet olivat nettomääräisesti lähes tasapainossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.