Vaihdoithan jo Twitter-salasanan? Muista tehdä myös tämä tärkeä toimenpide

Twitter pyysi kaikilta 336 miljoonalta käyttäjältään salasanan vaihtoa 0:54

Yhden salasanan vaihtaminen ei riitä, jos monessa palvelussa on hyödyntänyt samaa salasanaa.

Viime viikolla Twitter kehotti kaikkia käyttäjiään vaihtamaan välittömästi salasanansa, koska bugin takia käyttäjien salasanat olivat säilöttyinä salaamattomassa, luettavissa olevana tekstinä. Vaikka yhtiön mukaan salasanoja ei ole päätynyt ulkopuolisten ihmisten käsiin ja ongelma on nyt korjattu, kannattaa salasana vaihtaa siitä huolimatta.

Jos Twitter-salasanaa ei ole jo vaihtanut, kannattaa se tehdä välittömästi. Useilla käyttäjillä etusivulle on tullut jo ilmoitus, joka johtaa suoraan salasanan vaihtosivulle. Salasanan voi kuitenkin vaihtaa myös asetuksista.

Näin vaihdat salasanan Twitterissä

Asetukset löytyvät yläpalkissa olevan oman kuvan takia. Paina Asetukset ja yksityisyys, oikeasta palkista Salasana ja vaihda salasana uuteen. Salasana kannattaa vaihtaa sellaiseen lausekkeeseen, joka ei sisällä samoja sanoja kuin aiempi salasana.

Myös Twitterissä on mahdollista ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen. Se perustuu kahteen tai useampaan todentamistapaan, eli käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi tunnistautumiseen tarvitaan esimerkiksi mobiilivarmenne, asiakasvarmenne tai tekstiviestitse saapuva kertakäyttösalasana.

Muista vaihtaa sama salasana muualta

Jos Twitterin salasanan on jo vaihtanut, muistuttaa Viestintävirasto myös toisesta tietoturvaliikkeestä, joka kannattaa suorittaa. Jos käytät jossakin toisessa palvelussa tai järjestelmässä samaa salasanaa kuin Twitterissä, vaihda myös näistä paleveluista salasanat välittömästi.

Vaikka samojen salasanojen käyttäminen voi tuntua itsestä helpolta ja hyvältä idealta, Viestintävirasto huomauttaa, että se lisää tietomurron riskiä. Jos yksi salasana paljastuu, myös muihin palveluihin voi päästä käsiksi.

Käytä jokaisessa tietojärjestelmässä ja verkkopalvelussa uutta, erilaista salasanaa, jota et ole käyttänyt muualla. Parhaita vaihtoehtoja ovat pitkät salasanat ja lauseet.

Lähteet: Twitter, Viestintävirasto

Lue myös:

    Uusimmat