F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Vahvistus: F1-talli Renaultin nimi vaihtuu

3:10
Videolla esittelyssä Renaultin F1-talli.

F1-talli Renault muuttaa nimeään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kaudesta 2021 lähtien Renaultin F1-talli kantaa nimeä Alpine F1 Team.

Alpine on ranskalainen urheilu- ja kilpa-automerkki, joka kuuluu Renaultin omistukseen.

– Alpine on upea brändi, joka tuo hymyn faniemme huulille. Jatkamme valmistajana seikkailua uudistuvan lajin parissa, Renaultin toimitusjohtaja Luca De Meo sanoi tiedotteessa.  

Nimimuutoksen lisäksi Renaultin F1-autojen väritys on menossa uusiksi. Alpinen brändiväri on sininen, kun taas tällä hetkellä Renaultit autot ovat väriltään mustakeltaisia.

– Uudistus tehdään tärkeässä vaiheessa tallin kehityskaaressa. Alpine tuo meille uuden tarkoituksen, uudet arvot ja uudet värit varikolle, Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul toteaa.

Renaultilla on pitkä historia F1-sarjassa. Ensimmäisen kerran se oli mukana kausilla 1977–1985. Renault palasi formuloihin kausille 2002–2011. Välissä, Renaultin F1-toiminnasta vastasi Lotus. Vuonna 2016 Lotus muuttui takaisin Renaultiksi. Ranskalaistalli on juhlinut kahdesti valmistajien maailmanmestaruutta (2005 ja -06).

Renault on toiminut pitkään myös moottorivalmistajana. Williamsin ja Benettonin kanssa Renault saavutti kuusi mestaruutta vuosina 1992–1997. Sen lisäksi Renault toimi Red Bullin moottorivalmistajana 2010-luvun alussa, kun energiajuomayhtiön talli voitti neljä valmistajien mestaruutta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja