Vähentää himoa ahmimiseen: Ota tämä rutiini mukaan aamuihisi

Mikäli tunnet olosi nälkäiseksi aina aamupäivällä, voit välttää ylimääräiset välipalat uudistamalla aamurutiinisi. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta se toimii – kuntoile ennen töihin menoa.

Medicine & Science in Sports & Exercise-lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan aamureippailu vähentää aivojen kiinnostusta ruokaa kohtaan. Tutkimuksessa oli mukana 18 normaalipainoista ja 17 ylipainoista naista, joille näytettiin kahtena eri päivänä kuvia ruoasta ja kukkasista. Kuvien näytön aikana naisten aivoimpulssien voimakkuutta mitattiin EEG-laitteen avulla, ja tutkimuspäivinä naiset myös kirjasivat syömänsä ruoan määrän.

Ensimmäisen tutkimuspäivän aamuna naiset saivat kävellä reippaasti juoksumatolla 45 minuuttia ennen kuvien näyttöä. Toisena päivänä sama tutkimus toistettiin ilman juoksumatolla kävelyä.

Pian tutkijat huomasivat, että sekä normaali- että ylipainoisten naisten aivot kiinnittivät vähemmän huomiota ruokakuviin aamukuntoilun jälkeen. Tutkimusryhmäläisten aivot eivät kuitenkaan reagoineet lainkaan eri tavalla kukkasten kuviin riippumatta tehdystä harjoituksesta.

Päätutkija Michael J. Larsonin mukaan on siis selvää, että liikunta vaikuttaa aivoihimme tavalla, joka voi todella vähentää ruoan himoa. Lisäksi tutkimusryhmän pitämien ruokapäiväkirjojen mukaan liikunta myös vähensi ylensyöntiä myöhemmin samana päivänä. Yritä siis ottaa terveellinen rutiini mukaan ainakin osaan aamuistasi!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja