Mainos

Vaatteita, renkaita, kranaatti... Uimarannoilta löytyy kirjavaa roinaa

Valvotuilla uimarannoilla voi nautiskella kesäpäivästä suhteellisen huoletta. Rantavahtien tehtäviin kuuluu joka päivä vuoron alkaessa ranta-alueen tarkastaminen ja vaarallisten esineiden poistaminen.

– Lisäksi rannat on sukellettu ennen kauden alkua eli siis viime viikolla kauttaaltaan, Helsingin kaupungin liikuntapaikkamestari Jukka Lundgren kertoo.

Sukeltaminen on tärkeää, sillä kevään ja syksyn aikana veteen on heitetty mitä ihmeellisimpiä asioita.

– Sanotaanko näin, että ihmistä ei ole sukelluksissa vielä löytynyt, mutta kaikkea muuta.

Hietalahden uimarannalla valvojana toimiva Julius puolestaan muistaa vuosien takaa tapauksen, jossa yksityishenkilö löysi rannasta toisen maailmansodan aikaisen laukaisemattoman kranaatin.

– Toisinaan rannalle ilmaantuu yksityishenkilöitä metallinpaljastimen kanssa etsimään rahaa, Julius selittää kranaatin löytymistä.

Roinaa löytyy myös länsirannikolta, kertoo Turun kaupungin liikuntapaikkamestari Juha Lehmusvuori.

– Valitettavasti löytyy tyhjiä rikottuja pulloja ja kauden alussa löytyi skootteri laiturin vierestä. Myös auton renkaita ja vaatteita on nostettu vedestä.

Tahallisia ansoja ei Helsingistä tai Turusta ole löytynyt vuosiin. Yle Uutiset kertoi eilen, että Jyväskylässä Viitaniemen uimarannalta oli löytynyt viime viikolla kymmenkunta muoviputkista ja ruuveista kyhättyä terävää esinettä. Koviin muoviputkenpätkiin on kiinnitetty 4,5 senttisiä ruuveja. Yle Uutisten haastatteleman poliisin mukaan esineet vaikuttivat vahingoittamistarkoituksessa rakennetuilta.

Valvoja tuntee rannan myös pinnan alta

Lundgren kertoo, että Helsingissä rantapelastajakoulutukseen kuuluu, että koulutettava tekee omasta rannastaan rantaprofiilin, jossa tutustutaan myös vedenalaiseen maailmaan. Näin valvoja oppii tuntemaan omasta rannastaan esimerkiksi äkkisyvät paikat.

Helsingissä Aurinkolahden uimarannalla valvova Roy Haataja kertoo, että maanantaina alkanut uimakausi on lähtenyt hienosti käyntiin.

– Uimareita on paljon ja ihmiset ovat iloisella tuulella. Merivesikin on jo 19 astetta, rantavalvoja Roy Haataja kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.