Vaatiiko hyvä parisuhde aina 100-prosenttisen luottamuksen kumppania kohtaan? Naiset vastaavat

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Juttusarjassa naiset vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mikä on mielestäsi 'normaalia' mustasukkaisuutta suhteessa? Luotatko mieheesi, mutta pohdit silti esimerkiksi poikien bileillan aikana, että voisiko hän sittenkin pettää? Vaaditaanko hyvään parisuhteeseen 100-prosenttinen luotto?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Luotan ehdottomasti. En valvo öitäni turhaan murehtien, jos mies on baarissa. Ei ole miehen syy, jos hänen kaulassaan joku roikkuu/yrittää iskeä. On miehestä kiinni, osaako hän asian hyvin hoitaa vai ei. Jos kotona on asiat hyvin, niin ei kukaan petä."
– 41, parisuhteessa

"Olen luottanut täysillä 11 vuoden ajan."
– 30, parisuhteessa

"Riippuu ehkä vähän historiasta. Oma mies on pettänyt edellisiä kumppaneitaan ja käy ulkomailla keikkareissuilla. Ehdottomasti on pelko, että siellä humalassa tehdään jotain. Mutta ei auta kuin luottaa. Omaa mustasukkaisuutta voi kyllä kontrolloida."
– 32, kihloissa

"En kyllä näkisi, että suhteessa menee kovin hyvin, jos pitää istua miehen baari-illan aikana kotona miettimässä, mitähän se nyt tekee ja kenen kanssa. Toki ahdistusongelmat ovat asia erikseen, ja olisikin hyvä tunnistaa, mikä on nykyisen suhteen 'tuotosta' ja mikä vanhojen suhteiden painolastia. Mutta itse en kyllä jaksaisi elää suhteessa, jossa mies antaa aihetta epäilyyn. Jos epäilyjen syy on omien korvien välissä, tilanne luonnollisesti toinen."
– 34, avoliitossa

"Luottamus pitää olla. En 'uskaltaisi' päästää miestäni bilettämään yksin, eipä mieheni olekaan kovin halukas lähtemään. Jos lähtee, pyytää minut mukaan, kuten toisinkin päin. Me teemme kyllä muutenkin kaikki yhdessä. Se on luottamusta, että kaikki jaetaan."
– 25, parisuhteessa

"Minä vaadin 100-prosenttisen luoton, muuten suhteesta ei tule mitään. Siinä on muutama kenkää saanut. Nyt näyttää hyvältä, ja voin luottaa täysin!"
– 40, parisuhteessa

"Luotan mieheeni täysin. Jos kuitenkin hölmöilee, arvostan, jos kertoo minulle heti, eikä salaile asiaa."
– 24, avoliitossa

"Koen luottavani, ja olisin todella yllättynyt, jos tässä suhteessa luottamukseni petettäisiin, mutta kyllä silti välillä pohdin, voisinko sittenkin olla väärässäkin. Tähän vaikuttavat edellisten suhteiden pettymykset, sekä se, että tiedän miehen pettäneen kerran aiemmin edellisessä suhteessaan. Mielestäni on ihan normaalia pohtia näitä asioita, mutta toki jos pohdinnat oleellisesti vaikuttavat parisuhteeseen, niin asialle pitää tehdä jotain."
– 34, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – nainen, miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat