Vaatekaappi kuntoon: Putsaa ja organisoi!

Onko sekamelska ottanut vallan myös vaatekaapistasi, etkä koskaan löydä mitään päällepantavaa? On aika ryhtyä hommiin!

Uudistusprosessin ensiaskel on yksinkertainen: kiskaise kaikki tavarat ulos kaapista ja tee inventaario. Käy vaatteet läpi rankalla kädellä. Tarvitsenko todella tätä reikäistä villapaitaa vain siksi, että se sattui olemaan mukana ikimuistoisella laskettelureissulla? Myy ehjät ja käyttökelpoiset vaatteet kirpputorilla tai lahjoita hyväntekeväisyyteen.

Kun kaapit ovat tyhjillään, voit helposti samalla mitata, kuinka tilavat kaappisi tällä hetkellä ovat. Näin tiedossasi ovat tarkat mitat, jos päätät suunnata ostamaan vaatekaappiisi esimerkiksi uusia hyllyjä, vaatetankoja tai laatikoita.

Järjestä vaatteet käytön ja kategorian mukaan

Pidä huolta, että vaatteet, joita käytät jatkuvasti, ovat vaivattomasti saatavilla. Myöhempää käyttöä odottavat sesonkivaatteet voi sijoittaa vaatekaapin takaosaan tai jopa toiseen kaappiin. Jos talossasi on vintti, pakkaa talvivaatteet siististi pusseihin ja vie vintille odottamaan seuraavan talven pakkasia.

Lajittele vaatteesi kategorioittain tai tyylin mukaan helpottaaksesi niiden löytämistä. Voit esimerkiksi helpottaa vaatteittesi lajittelua käyttämällä eri värisiä henkareita ripustaessasi pukineitasi kaappiin. Muista myös pitää huolta, ettei henkareita ilmesty vaatekaappiin liikaa. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin vaatteiden kiskominen ulos täydestä kaapista.

Kaappi kaksinkertaiseksi

Käyttämällä päällekkäisiä vaatetankoja kaksinkertaistat vaatekaappisi ripustamiseen tarkoitetun tilan. Mittaa kuitenkin tarkasti, kuinka paljon tangoille ripustettavat vaatteet enimmillään tarvitsevat tilaa, etteivät ne päädy makaamaan osittain kaapin lattialla tai osu alempana olevaan tankoon. Puserot, paidat, hameet, takit ja lasten vaatteet mahtuvat hyvin päällekkäin oleville tangoille.

Lisätilaa saat myös asentamalla vaatetankoja, laatikoita ja hyllyjä vaatekaappiin tarpeen mukaan. Pienemmät asusteet ja vaatteet menevät kätevästi laatikoihin, kun taas hyllyille kannattaa sijoittaa laskostettavat vaatteet. Käytä hyvin hyväksi myös ylimmät hyllyt: niille kannattaa varastoida käyttämistä odottelevat sesonkivaatteet.

Kenkäratkaisut kunniaan

Kehitä kengille jokin järkevä varastointistrategia. Paljon käytössä olevat kengät kannattaa sijoittaa kenkähyllyyn, josta saat napattua ne jalkaasi nopeasti. Muut kausi- ja juhlakengät voivat sen sijaan olla esimerkiksi kenkälaatikoissa vaatekaappisi ylimmillä hyllyillä. Jos haluat kengät esiin hauskasti, voit käyttää läpinäkyviä laatikoita, mutta kenkien alkuperäiset boksitkin kelpaavat vallan mainiosti.

Putsaa ja puunaa

Jos mahdollista, suunnittele vaatteiden säilytykseen edes muutama pölytön ratkaisu. Vaatteiden suhteen helpointa on hyödyntää puku- ja vaatepusseja, joiden suojissa useampikin hienompi asukokonaisuus on suojassa huonepölyltä.

Vaatekaapin hyllyille ja seinustoille on hyvä myös tehdä säännöllisin väliajoin kunnon puhdistus. Tyhjennyksen yhteydessä kannattaa siis ottaa rätti käteen ja pestä paikat sopivalla pesuaineella. Mikä onkaan sen mukavampi tuoksu, kuin raikas vaatekaappi raikkaiden vaatteiden kera.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja