Mainos

Vaasassa paljastunut iso huumevyyhti

Vaasan seudulla on paljastunut iso huumevyyhti. Poliisi on takavarikoinut jutun tutkinnan yhteydessä useita satoja grammoja amfetamiinia, heroiinia ja kokaiinia.

Tutkimusten yhteydessä on kuulusteltu liki sataa ihmistä ja pidätettynä on ollut kolmisenkymmentä henkilöä. Juttu jätettäneen syyteharkintaan lähiviikkoina.

Jutulla on yhteyksiä mm. Lahden seudulla ja muualla eteläisessä Suomessa loppuvuodesta paljastuneisiin huumevälitysketjuihin. Vaasan seudulla poliisi on takavarikoinut 450 grammaa hasista, vajaa 300 grammaa amfetamiinia, runsaat 10 grammaa kokaiinia sekä erilaisia lääkeaineita ja hormoneja muutama sata tablettia.

Huumemäärät sinänsä eivät ole kovin suuria, mutta vyyhtiin näyttää sekaantuneen suuri joukko ihmisiä, sanoo rikosylikomisario Raimo Latvala keskusrikospoliisista Vaasasta. Hänen mukaansa jutulla on useita päätekijöitä.

Vaasan haaran osalta tutkimukset aloitettiin vuoden vaihteessa ja vangittuna on ollut kaikkiaan kahdeksan henkilöä. Heistä kolme on edelleen vangittuina. Kuulustelluista lähes kaikkia epäillään jonkinasteisista huumausainerikoksista, valtaosaa heistä huumeiden käyttämisestä.

Huumekaupassa kulkeneiden huumeiden arvoksi arvioidaan noin 800000 markkaa, mikä määrä rahaa ja omaisuutta on haettu väliaikaiseen vakuustakavarikkoon. Ensimmäiset esitutkintapöytäkirjat jätetään näillä näkymin syyttäjälle toukokuun alkuun mennessä.
(STT-MTV3-Vasabladet)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.