Mainos

Vaasan keskussairaalan virkamiehelle vankeutta ja miljoonalasku

Vaasan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina Vaasan keskussairaalan entisen teknisen päällikön neljäksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankilaan. Sairaalakavalluksessa pääsyytettynä ollut Daniel Arne Widensjö syyllistyi käräjäoikeuden mukaan törkeään petokseen, väärennykseen sekä virka-asemansa törkeään väärinkäyttöön.

Oikeudenkäynnissä Widensjö kiisti törkeän petoksen, mutta myönsi törkeän kavalluksen. Hän kiisti myös syyllistyneensä väärennykseen.

Käräjäoikeus katsoi, että Widensjö on kavaltanut Vaasan sairaanhoitopiiriltä noin 1,2 miljoonaa euroa. Korkoineen hän joutuu korvaamaan sairaanhoitopiirille lähes kaksi miljoonaa euroa.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu oli yli kymmenen vuoden ajan tehtaillut yhdessä kahden liikemiehen kanssa tekaistuja laskuja keskussairaalalle. Liikemiesten pyörittämästä tamperelaisesta tukkufirmasta toimitettiin sairaalaan aluksi myös tavaraa. Syyttäjän mukaan parin vuoden päästä yhteistyökuvion alkamisesta sairaalan ja yrityksen välillä liikkuivat enää laskut ja raha.

Rikoskumppaneillekin vankeutta

Tuomion mukaan Widensjö oli vuosien 1996 ja 2008 välillä tarkistanut ja hyväksynyt keskussairaalan johtavassa virkamiesasemassa olleessaan yhteensä 82 perusteetonta laskua. Mies oli jälkiänsä peitelläkseen ujuttanut laskut sairaalan maksuliikenteeseen käyttämällä siihen sairaalan toimistosihteerin salasanoja.

Widensjön rikoskumppanit saivat vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukset. Käräjäoikeus katsoi heidän syyllistyneen törkeään petokseen sekä kirjanpitorikokseen. Miehet määrättiin myös liiketoimintakieltoon neljäksi vuodeksi.

Yhteisvastuullisesti käräjäoikeus määräsi miehet korvaamaan Widensjön kanssa sairaanhoitopiirille reilut miljoona euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.