Mainos

Vaasalaisnuorten koulussaan kokema häirintä tuli aikuisille yllätyksenä – "Olen todella ihmeissäni ja järkyttynyt"

Oppilaiden kertomukset seksuaalisesta häirinnästä vaasalaisessa koulussa vaikuttavat tulleen monille aikuisille yllätyksenä. Vaasan ruotsinkielisen perusopetuksen johtaja kertoo kuulleensa asiasta ensimmäisen kerran eilen.

– Se ei ole ollenkaan, ei mitenkään, tullut aiemmin esille, kertoo Vaasan ruotsinkielisen perusopetuksen koulutoimenjohtaja Marianne West STT:lle.

West kertoo, että häirintäepäilyistä keskusteltiin sivistystoimen kehittämispalaverissa, joka pidettiin eilen.

– Olen todella ihmeissäni ja järkyttynyt, hän sanoo.

West on ollut koulutoimenjohtajana vasta elokuusta asti. Vaasan kaupungin palveluksessa hän on kuitenkin ollut kuutisen vuotta. Hän kertoo, että ei ole aiemmin kuullut mitään juoruja tai käytäväpuheita ruotsinkielisen normaalikoulun eli Vasa övningsskolan häirintäepäilyistä. 

Vasa övningsskola ei toimi Vaasan koulutoimen alaisuudessa, vaan se on Åbo Akademin alainen oppilaitos, jossa tulevat ruotsinkieliset opettajat harjoittelevat. 

Vanhemmat ovat kommentoineet niukasti 

Vasa övningsskolan johtavan rehtorin Bernt Klockarsin mukaan oppilaiden vanhemmat ovat kommentoineet asiaa yllättävän niukasti.

Vanhemmat saivat koululta tiedotteen eilen aamulla. Tätä ennen yli 200 koulun entistä ja nykyistä oppilasta allekirjoitti vetoomuksen, jossa puhuttiin useampaan kuin yhteen opettajaan kohdistuvista häirintäepäilyistä.

Ainakin yksi koulun opettajista on aiemmin erotettu, osittain häirintäepäilyjen vuoksi. Vetoomuksessa arvostellaan koulun johtoa siitä, että häirintään ei ole puututtu riittävästi ja "seksistisen kulttuurin" on annettu jatkua.

Elokuussa rehtorina aloittaneen Klockarsin mukaan ongelmasta keskustellaan nyt koulun sisällä sekä opettajien että oppilaiden kanssa. Tänään iltapäivällä lukiolaisille pidettiin ryhmänohjaajan tunti.

Klockars lupaa myös ottaa puhutteluun ne opettajat, joiden nimet ovat tulleet vetoomuksen yhteydessä esille. Siihen, onko odotettavissa huomautuksia tai varoituksia, hän ei vielä ota kantaa.

Vetoomuksen kokoajan Ellen Sahlströmin mukaan on hyvä, että asiasta vihdoin keskustellaan.

– Tiedottaminen on nyt ollut tosi asiallista. Rehtori on kertonut, että kaikki tapaukset käsitellään ja otetaan vakavasti, sanoo Sahlström.

Pohjanmaan poliisista kerrotaan STT:lle, että poliisille ei ole tehty rikosilmoituksia Vasa övningsskolan opettajista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.