Mainos

Vaaratilanne koululla – valaisintolppa kaatui lasten päälle kesken näytelmän

Kolme alakoululaista jäi valaisintolpan alle teatteri Hevosenkengän esityksessä Kirkkonummella eilen. Lapset selvisivät pienillä kolhuilla, mutta ainekset olivat pahempaan. Teatterinjohtaja pahoittelee tapahtunutta syvästi.

Teatteri Hevosenkengän Tohtori Sykerön esityksessä Kirkkonummen Kirkonkylän koululla oli vaaratilanne lähellä, kun valaisintolppa kaatui lasten päälle kesken Tohtori Sykerön esityksen. Esitys pidettiin koulun voimistelusalissa eilen.

Teatterinjohtaja Kirsi Siren kuvailee tapausta onnettomaksi ketjureaktioksi.

– Näyttämöllä olevat sermit ja valotolpat tuetaan aina raskailla metallisilla lavastepainoilla. Nyt oli tapahtunut sellainen ketjureaktio, että näyttelijä oli kompastunut lavalle mennessään sermiin, jonka seurauksena lavastuspaino liikahti paikaltaan. Sermi kaatui toista lavastuselementtiä päin, joka taas kaatui yhden valotolpan päälle – joka kaatui kolmen lapsen päälle.

Itse valaisin ei hajonnut, eikä kuuma lamppu osunut alle jääneisiin.

– Tavallisesti katsomme hirmu tarkkaan myös sen, että yleisö on varmasti tarpeeksi kaukana näyttämöstä ja lampuista, mutta joskus lapset itsekin siirtyvät lähemmäksi. Tästä tapauksesta en tiedä, oliko näin käynyt.

Lapsille kuhmuja ja mustelmia

Onni onnettomuudessa oli, että lapset selvisivät pienin kuhmuin ja mustelmin. Pahin vamma oli yhdelle lapselle silmäkulmaan tullut haava, joka oli liimattu terveyskeskuksessa.

Kaatuneen valotolpan alle jääneet koululaiset ja teatteriryhmäläiset säikähtivät, mutta Sirenin mukaan paniikkia tilanteessa ei syntynyt. Esitys keskeytettiin, mutta yleisön pyynnöstä Tohtori Sykerö esitettiin myöhemmin loppuun saakka.

Teatteri pahoittelee

Siren kertoo, että koko teatteriryhmä on erittäin pahoillaan tapahtuneesta.

– Tämä on äärimmäisen surkeaa, ja olemme tapahtuneesta ihan hirveän onnettomia. Aiomme vastaisuudessa tuplata lavastuspainojen määrän, että tällaista ei voi enää tapahtua. Luojan kiitos, nyt ei käynyt pahemmin.

Teatteri Hevosenkenkä aikoo olla yhteydessä loukkaantuneiden lasten vanhempiin ja tarjota heille jotain hyvitystä pahan mielen ja pelästyksen vuoksi.

– Ilahdutukseksi tarjoamme näille kolmelle perheelle ainakin koko vuoden vapaaliput Hevosenkenkään, Siren lupaa.

Harvinainen onnettomuus

Siren tähdentää vielä, että onnettomuus oli todella harvinainen.

– Teatteri on toiminut 38 vuotta, ja meillä on 150 kiertävää keikkaesitystä vuodessa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin tapahtuu. Tapaus muistutti kuitenkin entisestään siitä, miten hirveän tärkeää katsojien turvallisuus on erityisesti lastenteatterissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.