Mainos

Vaarallista jätettä kerätään kymmeniätuhansia tonneja

Suomessa kerätään vuosittain yli 38000 tonnia vaarallista jätettä, selviää Suomen ympäristökeskuksen ja Tilastokeskuksen tiedoista.

Valtaosa erilliskerätystä jätteestä on sähkö- ja elektroniikkaromua, joka voi sisältää esimerkiksi palonestoainetta. Vuonna 2010 sähkö- ja elektroniikkaromua kerättiin 35475 tonnia, kun lääkejätteitä kerättiin 135 tonnia. Mukana luvuissa ovat ainoastaan oikein lajitellut yhdyskuntajätteet, jotka ovat peräisin etenkin kotitalouksista.

Jätelaitosyhdistys, Vesilaitosyhdistys ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut muistuttavat, että vaarallinen jäte voi aiheuttaa väärässä paikassa jo pieninä määrinä haittaa terveydelle tai ympäristölle.

– Ikävä kyllä edelleenkin jopa aika moni on tietämätön siitä, millä tavalla vaarallisia jätteitä tulisi käsitellä, sanoo Jätelaitosyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Petri Kouvo.

Kotitalouksien vaaralliset jätteet, kuten energiansäästölamput ja maalijätteet, voi tuoda maksutta keräykseen. Paristot voi palauttaa niitä myyviin kauppoihin ja lääkkeet apteekkeihin.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja