Vaalipuhetta vai oikeita lupauksia? Tokion olympialaisille ilmoittautui jo varajärjestäjä – "Maailma saattaa tarvita meitä"

3:23
Videolla Uutisaamun Tulosruutu.

Kun koronavirus jyllää Aasiassa, Lontoo on odottamassa jo olympiahaaskalla.

Tokion olympiakisojen ympärille on ilmestynyt tumma pilvi nimeltä koronavirus, joka on tappanut Kiinassa yli 2 000 ihmistä. Maailmanlaajuisesti sairastuneita on noin 74 000. 

Viruksen leviämnen on vaikuttanut laajasti urheilutapahtumiin Aasiassa. Tokion olympiajärjestäjät ovat ottaneet epidemian tosissaan. 

Brittipoliitikko Shaun Bailey ilmoitti Twitterissä, että vuoden 2012 kisajärjestäjä Lontoo on valmis ottamaan vastuun, jos Japani ei pysty järjestämään kesäkisoja. 

– Meillä on infrastruktuuri ja kokemus. Ja koronaviruksen takia maailma saattaa tarvita meidän astumista esiin, hän kirjoitti. 

Baileyn kommentit saivat hyvin ristiriitaisen vastaanoton. Hänen avautumiseensa saattaa vaikuttaa ehdokkuus Lontoon pormestariksi. 

Tokion järjestelykomitea ei kommentoinut ehdotusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.