Mainos

Vaaliasiantuntija ja Jungner kiistelivät Ruotsin vaalituloksesta

Sosiaalidemokraatit olivat tänä vuonna entistä pahemmissa vaikeuksissa Ruotsin valtiopäivävaaleissa, vaikka puolue säilyikin maan suurimpana. MTV3:n vaaliasiantuntijan, Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin mukaan puolue ei ole puhutellut ruotsalaisia äänestäjiä.

- Sosiaalidemokraatit ovat Ruotsissa vaikeuksissa aivan kuten Suomessakin. Liikkuvat äänestäjät eivät ole olleet vakuuttuneita, Grönlund sanoo MTV3:n huomenta Suomessa.

Suomen Sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungner ei allekirjoita Grönlundin analyysia.

- Ruotsissa sosiaalidemokraatit ovat vaalien jälkeen edelleen suurin puolue. Maltillinen kokoomus sai voittonsa demareita kopioimalla. Fredrik Reinfeldthan julisti, että hänen puolueensa maltillinen kokoomus on Ruotsin ainoa työväenpuolue, Jungner puolustelee.

Jungnerin mukaan perinteinen oikeisto on tullut perinteisen vasemmiston alueelle Ruotsissa puhumaan hyvinvointiyhteiskunnasta. Suomessakaan sdp ei ole enää ainut työväenpuolue.

- Äänestäjät hämmentyvät, kun Suomessakin jo kolme puoluetta julistautuu työväenpuolueeksi. Sdp:n teemat ovat nyt kaikkien yhteistä omaisuutta, Jungner sanoo.

Grönlund hyväksyy Jungnerin perustelut, mutta sanoo silti sosiaalidemokraattien hävinneen tämänkertaisissa Ruotsin vaaleissa.

- Entinen valtapuolue on menettänyt ajan kuluessa yli kymmenen prosenttia kannatuksestaan Ruotsissa. Ei sitä silloin voi hyvällä tahdollakaan sanoa hyväksi tulokseksi, Grönlund vastaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.