Mainos

Uutuuskirja: Timo Kojoa heiteltiin kaljatölkeillä euroviisutappion jälkeen: "En tajunnut, että olin pettänyt koko kansakunnan"

Laulaja Timo Kojo kertoo avoimesti elämänsä ylä- ja alamäistä tuoreessa elämäkerrassaan.

Timo Kojo, 66, kertoo tuoreessa kirjassa Kojo – Tasasta ku Sveitsissä (Docendo 2019) elämänsä käänteistä. Kirjan on kirjoittanut Petteri Ahomaa.

Kojo jätti pysyvän jäljen euroviisuhistoriaan vuonna 1982, kun hän edusti Suomea kappaleella Nuku pommiin. Kappale jäi täysin ilman pisteitä, ja Kojo on siitä asti tunnettu ”nolla-Kojona”.

Tänään julkaistussa Kojo – Tasasta ku Sveitsissä (Docendo) -kirjassa Kojo kertoo yllättyneensä täysin tyrmäävästä vastaanotosta, jonka sai palattuaan Suomeen.

Euroviisuissa kaikki oli sujunut hyvin, Kojo oli saanut huomiota kansainväliseltä medialta ja kilpailun jälkeen Euroopassa riitti keikkoja innostuneelle yleisölle. Suomessa kaikki kuitenkin muuttui.

– Koko juttu kuitenkin kääntyi kotona totaaliseksi painajaiseksi. Mä aloin ymmärtää, että jengi otti kisat tosissaan. Mehän oltiin menty sinne ihan huumorilla. Kaiken maailman ukkoa ja akkaa tuli kadulla valittelemaan, että voi voi miten sä pärjäät. En mä tajunnut, että mä olin pettänyt koko kansakunnan, Kojo kertoo kirjassa.

Kojo kertoo kohdanneensa jopa aggressiivista käytöstä.

– Kun syksyllä menin tsiigaamaan HIFKin matsia, joku heitti kaljatölkillä ja huusi nolla-Kojoa. Jopa vielä vuonna 1997, kun vein sotkamolaisen enoni Hartwall-areenaan katsomaan Jokereiden peliä, jengi viskeli kokistölkkejä, kunnes meidän oli pakko lähteä pois. Siis vittu 15 vuotta myöhemmin. Baareissa oli aika yleistä, että joku tuli ja kaatoi kaljatuopin mun päähän ja vittuili nollasta pisteestä.

Kojon mukaan euroviisutappio tuhosi hänen lupaavasti alkaneen uransa.

– Sitä ennen mun suosio oli ollut tasaisen hyvää ja jopa kasvavaa. Siihen yhteen tapahtumaan kaatui sitten ihan kaikki.

Lähde: Kojo – Tasasta ku Sveitsissä (Docendo 2019)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja