Uutuuskirja: Sauli Niinistö heitti Vladimir Putinista hupaisan piikin Leijonat-legendan syntymäpäiväjuhlissa – "Väärällä puolella siis"

Hexi Riihiranta: Joukkuehenki aina Leijonien vahvuus 5:36
Heikki Riihiranta kertoo videolla Leijonien joukkuehengestä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö velmuili Venäjän presidentin Vladimir Putinin jääkiekkokätisyydestä Heikki Riihirannan syntymäpäiväjuhlissa, selviää Riihirannan uutuuskirjasta Hexi – Taistelija (Teos).

Suomen jääkiekkomaajoukkuetta sekä pelaajana että joukkueenjohtajana edustaneen Riihirannan 70-vuotissyntymäpäiviä vietettiin 4. lokakuuta Helsingin jäähallin HIFK-klubilla, ja ohjelmassa oli muun muassa HIFK:n ja Jukurien välinen SM-liigaottelu. Paikalle oli Riihirannan kutsumana saapunut myös Sauli Niinistö, johon Riihiranta oli tutustunut jo 1990-luvulla.

Niinistö istui juhlatilaisuudessa samassa pöydässä muun muassa Riihirannan, Juha Rantasilan, Tommi Salmelaisen ja Veli-Pekka Ketolan kanssa. Niinistön ohella myös Venäjän presidentti Vladimir Putin tunnetaan jääkiekon ystävänä, ja urallaan vasen käsi alhaalla eli leftillä pelannut Riihiranta päättikin udella Niinistöltä Venäjän päämiehen kätisyyttä.

– Me ollaan tässä "Vellun" kanssa pidetty keskinäistä tietokilpailua ja pähkäilty, että millä kätisyyksillä kaksi tunnettua valtiojohtajaa pelaavat. Sehän me tiedetään, että sinä Sauli pelaat rightin mailoilla, mutta entä Putin? Riihiranta uteli hymyillen presidentiltä.

Niinistö naurahti ja iski kuitin pöytään.

– Kyllä Putin pelaa leftillä. Väärällä puolella siis, Niinistö veisteli.

Myös Riihiranta pelasi vasen käsi alhaalla eli leftillä. 

Uutuusteoksen on kirjoittanut Marko Lempinen

Lue myös:

    Uusimmat