Uutta tietoa julki karhun hengiltä puukottaneesta venäläisnyrkkeilijästä – seurueella oli aseita mukana kalastusreissulla

Venäjän tietotoimisto RIA Novosti kertoo viime viikolla karhun hyökkäämäksi joutuneen nyrkkeilijä Ilja Medvedevin, 23, palanneen tajuihinsa sairaalassa. Hyökkäykseen johtaneet syyt ovat vielä selvityksen alla.

Medvedevin henkilökotainen valmentaja ei pysty vielä kertomaan, koska nyrkkeilijä on toipunut täysin karhuhyökkäyksestä.

– Hän pystyy kommunikoimaan ja jopa liikkumaan, mutta hän on kovan kipulääkityksen alaisena. Nyt häntä valmistellaan seuraavaan hoitotoimenpiteeseen. Tulevaisuudessa hänet voidaan päästää kotihoitoon.

Nyrkkeilijä sai hyökkäyksessä vakavia vammoja päähänsä ja raajoihinsa. Hänet kuljetettiin veneellä sairaalaan, jossa hänet vaivutettiin keinotekoiseen koomaan.

Oliko kyseessä salametsästys?

Medvedev on puhunut myös poliisille traagisista tapahtumista. Useat venäläiset lähteet kertovat, että seurueella oli mukanaan kalastusveneessä rekisteröimättömiä aseita. Alueelle aseiden tuominen ei myöskään ole sallittua. Kalastajia epäillään salametsästyksestä. Medvedev kiistää väitteen.

TV-kanava SHOT:in saamien tietojen mukaan kalastajat olivat hankkineet aseita retkelle, mikäli heitä uhkaisi lintu järvellä. Medvedev ei ollut tiennyt, että alueelle ei olisi saanut tuoda aseita.

Medvedevin mukaan retkikunta kalasteli Irtyš-joella, kunnes he päättivät pysähtyä läheiselle järvelle, joka sijaitsee luonnonsuojelualueella. Ryhmä hajaantui ja yksi heistä törmäsi aggressiiviseen karhuun. Medvedev oli kuullut laukauksia ja huutoa. Hän oli juossut peloissaan karkuun, mutta päätti lopulta auttaa ystäväänsä. Hän ampui karhua ja ryhtyi taistelemaan tätä vastaan.

Paikallinen metsästysseura oli löytänyt seuraavana päivänä paikalta kuolleen miehen ja karhun sekä eri kaliiberisia ammuksia.

Tapahtumat sattuivat Venäjällä Tjumenin alueella. Medvedev onnistui tappamaan karhun veitsen avulla. Yksi seurueen kolmesta jäsenestä sai surmansa karhun toimesta.

Lue myös:

    Uusimmat