Uutissuomalainen: Yli-Viikari on valittanut hallinto-oikeuteen myös hyllytyksestään VTV:n ylijohtajan virasta

Näin syyttäjä ja Tytti Yli-Viikari kommentoivat tuomiota – Yli-Viikari tyytymätön tuomioonsa 5:19
Näin syyttäjä ja Tytti Yli-Viikari kommentoivat tuomiota vime perjantaina – Yli-Viikari tyytymätön tuomioonsa

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on valittanut Helsingin hallinto-oikeuteen myös hyllytyksestään viraston ylijohtajan virasta. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. 

Uutissuomalaisen mukaan Tytti Yli-Viikari vaatii valituksessaan virantoimituksesta pidättämisen kumoamista lainvastaisena ja VTV:n velvoittamista korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulunsa asiassa.

Yli-Viikari jätti ylijohtajan viran vuonna 2016 tultuaan valituksi VTV:n pääjohtajan paikalle. Yli-Viikari pidätettiin pääjohtajan virasta viime vuoden huhtikuussa virkarikosepäilyjen takia. 

Kesäkuun lopulla eduskunnan täysistunto irtisanoi hänet. Se katsoi, että luottamus Yli-Viikarin edellytyksiin ja kykyyn toimia VTV:n pääjohtajana oli kokonaisuutena arvioiden romahtanut hänen toimintansa vuoksi.

Yli-Viikari on valittanut myös pääjohtajan virasta pidättämisestään sekä irtisanomisestaan Helsingin hallinto-oikeuteen.

Joulukuussa eduskunta valitsi VTV:n uudeksi pääjohtajaksi Sami Yläoutisen.

Viraltapanon edellytykset eivät täyttyneet

Yli-Viikari on jo aiemmin kertonut, että haluaisi palata ylijohtajan virkaan.

Viime vuoden lopussa VTV kuitenkin kertoi hyllyttävänsä Yli-Viikarin ylijohtajan virasta virkarikoksia koskevan oikeuskäsittelyn ajaksi. Jatkon kerrottiin riippuvan Helsingin käräjäoikeuden ratkaisusta.

Käräjäoikeus tuomitsi Yli-Viikarin viime perjantaina sakkorangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta.

Syyttäjä vaati Yli-Viikarin viraltapanoa VTV:n ylijohtajan virasta, jos tämä tuomitaan tahallisesta rikoksesta vankeuteen. Yli-Viikari tuomittiin sakkorangaistukseen, joten viraltapanon edellytykset eivät täyttyneet.

VTV:n nykyinen pääjohtaja Sami Yläoutinen kertoi perjantaina STT:lle, että VTV:ssä perehdytään oikeuden ratkaisuun ja mietitään sitten mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Hän ei vielä tuolloin halunnut ottaa kantaa Yli-Viikarin mahdolliseen paluuseen virastoon.

Lue myös:

    Uusimmat