Mainos

Uutissuomalainen: Vain demarit ja kokoomus maksavat puheenjohtajalle palkkaa

Suurin osa eduskuntapuolueista ei maksa puheenjohtajilleen palkkaa tai palkkioita, kertoo Uutissuomalainen. Pääasiassa puolueet korvaavat vain kulut, jotka tulevat puoluetyöstä kuten matkoista.

Uutissuomalaisen selvityksen mukaan eduskuntapuolueista vain sosiaalidemokraatit ja kokoomus maksavat puheenjohtajilleen palkkaa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne saa kansanedustajan palkkion lisäksi puolueelta 2000 euroa kuukaudessa. Jos SDP:n puheenjohtaja on myös ministeri, puolueen palkanmaksu loppuu.

Kun Rinne ei ollut vielä kansanedustaja, puolue maksoi hänelle 8000 euroa kuukaudessa.

Uutissuomalainen kertoo, että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolle maksetaan tuhat euroa kuussa. Summa on ollut sama noin kymmenen vuotta.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon mukaan uusi puoluejohto ei ole pyytänyt palkkioita. Puheenjohtajuudesta luopuneelle ulkoministeri Timo Soinille ja varapuheenjohtajille maksettiin pieni korvaus, jonka suuruutta Slunga-Poutsalo ei suostu Uutissuomalaisen haastattelussa sanomaan.

Uutissuomalainen kuitenkin kertoo, että julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Soinille maksettiin 3177 euroa kuukaudessa.

Keskustan puoluesihteerin Jouni Ovaskan mukaan keskustan puheenjohtajille ei ole maksettu palkkaa tai palkkioita. Puheenjohtaja Juha Sipilällä ei myöskään ole mitään luontaisetuja.

– Matkalaskut maksetaan laskua vastaan, Ovaska kertoo ja jatkaa, ettei Sipilä tiettävästi ole laskuttanut matkakuluja.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.