Uutissuomalainen: Tietosuojavaltuutetulle sataa nyt ennätysmäärä ilmoituksia tietoturvaloukkauksista

Kuinka pahasti suomalaisyritykset kompuroivat tietoturvan kanssa? 9:35
Katso videolta, kuinka pahasti suomalaisyritykset kompuroivat tietoturvan kanssa.

Tietoturvaloukkauksista tehtiin vuonna 2023 ilmoituksia tietosuojavaltuutetulle aiempaa enemmän, kertoo Uutissuomalainen. Määrä kasvoi vuodesta 2022 yli 1 400 ilmoituksella. Yhteensä organisaatiot ilmoittivat viime vuonna tietosuojavaltuutetulle lähes 6 900 tietoturvaloukkauksesta.

Uutissuomalaisen haastatteleman apulaistietosuojavaltuutettu Heljä-Tuulia Pihamaan mukaan ilmoitusten määrään on vaikuttanut organisaatioiden lisääntynyt tietoisuus tietoturvaloukkauksien ilmoitusvelvollisuudesta. 

Ilmoitusvelvollisuus tuli voimaan kuusi vuotta sitten. Ilmoitusten määrä on kasvanut lisäksi erilaisten tietojärjestelmämurtojen yleistyttyä, Pihamaa kertoo Uutissuomalaiselle.

Ilmoitusten määrä on lisääntynyt Uutissuomalaisen mukaan joka vuosi sen jälkeen, kun EU:n yleistä tietosuoja-asetusta alettiin soveltamaan organisaatioille ja yrityksille.

Eniten ilmoituksia tietoturvaloukkauksista tulee tietosuojavaltuutetulle sosiaali- ja terveysalalta. Lisäksi finanssi- ja telealalta tehdään paljon ilmoituksia.

Inhimilliset virheet ovat Pihamaan mukaan suurin syy tietoturvaloukkauksiin.

Lue myös:

    Uusimmat