Uutissuomalainen: Suomen 21 suurinta kaupunkia ei kannata soten maakuntahallintoa

Suomen 21 suurimman kaupungin kaupunginjohtajat muodostavat tänään yhteisen kantansa sote-uudistuksen jatkosta. Tiedote kaupunkien lopputulemasta on jo luonnosteltu etukäteen, ja sen mukaan kaupungit aikovat torjua maakuntapohjaisen sotepalveluiden järjestämismallin, kertoo Uutissuomalainen.

Uutissuomalaisen näkemän tiedoteluonnoksen mukaan kaupunkien kaupunginjohtajat pitävät tärkeänä, että sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuu säilyy kunnilla tai kuntayhtymillä.

Uutissuomalaisen mukaan tiedoteluonnoksessa tarkennetaan vielä, että palvelujen parantaminen edellyttää keskittymistä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleenjärjestämistä.

Tiedotteen muotoilut noudattavat aiemmin maaliskuussa julkaistua kuuden suurimman kaupungin kannanottoa sotepalveluiden järjestämiseen.

Yksi kuntiin ja kuntayhtymiin nojaavaa mallia kannattaja on Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

– Nyt kannattaisi käydä läpi perusteellinen valmistelutyö, jossa myös kunnat ovat vahvasti mukana. Maakuntahallintoa ei ole tarpeen rakentaa, se on liian iso pala, Koivisto sanoo Uutissuomalaiselle.

Lue myös:

    Uusimmat