Uutissuomalainen: Suomeen tulleiden kiinalaisopiskelijoiden joukossa armeijan upseereja – "Ovat keskittyneet koviin tieteisiin ja teknologioihin"

Suomeen tulleiden kiinalaisopiskelijoiden joukossa saattaa olla Kiinan armeijan upseereja, kertoo Puolustusvoimat Uutissuomalaisen mukaan. Puolustusvoimat tarkkailee tilannetta.

– Kiina on lähettänyt länsimaisiin yliopistoihin tuhansia tutkijoita, joilla on kytköksiä Kiinan kansan vapautusarmeijaan (PLA). Opiskelijat ovat keskittyneet niin sanottuihin koviin tieteisiin ja teknologioihin. Useat näistä opiskelijoista ovat piilottaneet PLA-kytköksensä, Puolustusvoimain johtamisjärjestelmäpäällikkö, prikaatikenraali Mikko Heiskanen kertoo.

Heiskanen ei voi kommentoida sitä, onko Suomessa havaittu jo kiinalaisupseereja.

Suojelupoliisi on kertonut Kiinan tiedustelutoiminnan Suomessa vahvistuneen. Kiinnostuksen kohteena on etenkin yritysten tuotekehitystieto.

Kiinaa ei pidetä perinteisenä sotilaallisena uhkana Suomelle, mutta Kiinan aktiivisuus on havaittu kyberulottuvuudessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja