Mainos

Uutissuomalainen: Joka kolmas kunta ei ota vastaan pakolaisia

Ely-keskuksilla oli vuodenvaihteessa sopimus pakolaisten vastaanotosta 210 kanssa.

Uutissuomalaisen mukaan joka kolmas Suomen kunnista ei vastaanota pakolaisia. Työ- ja elinkeinoministeriön tilaston mukaan ely-keskuksilla oli 210 kunnan kanssa sopimus pakolaisten vastaanotosta. Ilman sopimusta oli 101 kuntaa.

Lehden mukaan valtaosa sopimuskunnista vastaanotti pakolaisia viime vuonna, ja osa tekee niin myös tänä vuonna ja lähivuosina. Jotkin kunnat liittyivät seuraan vasta tälle vuodelle.

Pakolaisilla tarkoitetaan tässä kaikkia henkilöitä, jotka ovat saaneet oleskeluluvan kansainvälisen suojelun perusteella: kiintiöpakolaisia, turvapaikan eli pakolaisstatuksen saaneita ja niitä, jotka ovat saaneet oleskeluluvan toissijaisen suojelun perusteella.

Ministeriön kehittämispäällikkö Tarja Rantala sanoo, että ne kunnat, joilla ei ole sopimusta, ovat pieniä ja sijaitsevat kaukana.

– Se tekee kotoutumiskoulutuksen järjestämisestä helposti kallista ja vaikeasti toteutettavaa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta järjestää sitä, mitä kotoutumiseen tarvitaan, Rantala toteaa Uutissuomalaisen haastattelussa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.