Uutisankkurin työn jättänyt Peter Nyman palasi vanhaan studioonsa: "Eniten täältä kaipaan ihmisiä"

0:59

Ex-uutisankkuri Peter Nyman kertoi SuomiAreenan yhteydessä tuoreita kuulumisiaan.

Vuonna 2018 viimeisen uutislähetyksensä MTV3:llä juontanut Peter Nyman palasi tuttuun toimitukseen SuomiAreenan myötä.

– Hauskaa, vaikka SuomiAreena ei toteutunut Porissa samalla tavalla tänä vuonna. Loistavaa, että Maikkari on järjestänyt tämän striimipohjaisen ratkaisun Pasilasta. On ollut todella hauskaa tehdä tätä täältä käsin. Samalla pääsee tapaamaan vanhoja kollegoita ja tuttuja toimituksessa, Nyman kertoo.

Nyman oli Maikkarin uutisissa töissä lähes kymmenen vuoden ajan. Uutisankkurin töiden lopettamisen jälkeen mies teki vielä vuoden Uutisvuoto-ohjelmaa MTV3-kanavalla.

– Eniten täältä kaipaan ihmisiä. Täällä oli kivaa tehdä töitä maikkarilaisten kanssa reilu yhdeksän ja puoli vuotta. Työkin oli kivaa, mutta vielä enemmän kaipaan ihmisiä.

Nyman on pitänyt viime aikoina hiljaiseloa isoimmista TV-töistä. Hän on kuitenkin paiskinut media-alan hommia entiseen tapaansa.

– Työt eivät ole vähentyneet ollenkaan. Teen ihan yhtä paljon töitä kuin aikaisemminkin. Ja kaikki ovat viestintätöitä, mutta nyt siinä on paljon enemmän vaihtelevuutta. Sopii minulle hyvin. Ainakaan ei tule arki yksitoikkoiseksi.

– Teen tapahtumia ja viestintävalmennusta ja kirjoitin aiheesta myös kirjan, joka tuli toukokuussa. Minulla on erilaisia mediaprojekteja, podcasteja, Neloselle pandemian kulisseissa -dokumentti, Nyman luettelee.

Julkisuus ei häviä

Nyman kertoo tehneensä TV-alan töitä 25 vuotta putkeen, joten julkisuus ei ole kaikonnut minnekään vaikka miestä ei niin usein ruudussa enää näykään.

– Toimin sen verran aktiivisesti kuitenkin joka puolella, että en ole täysin "ei julkinen" -ihminen. Sosiaalisen median kautta tulee paljon viestiä, mikä on ok. Ei sitä kuitenkaan ihan anonyymisti saa olla ja eikä tarvitsekaan.  

Lomailee mökillään

Nyman kertoo viettäneensä lähes koko kesän mökillään, mihin hän aikoo suunnata saman tien SuomiAreenan päätyttyä.

– Nyt on kolme viikkoa täysin lomaa eli lande-elämää luvassa. Ei ole tarvetta kesäisin matkustaa edes kotimaassa. Maalla saa tehdä mitä haluaa.

Nyman kertoo urheilevansa mökillään hyötyliikunnan parissa.  

– Landecrossfittiä. Raahaan puita ja saan erilaista liikuntaa kuin esimerkiksi salilla tai tennistä pelatessa, mitä teen muina aikoina. Mökillä voi chillata tai ottaa iisisti. En haluaisi kokonaan asua maalla, mutta pitkä kesä siellä on unelma.

"Suurin toive töiden suhteen on..."

Tulevaisuudessa Nyman haluaisi tehdä lisää tapahtumia, jossa saisi olla vuorovaikutuksessa liveyleisön kanssa.  

– Suurin toiveeni töiden suhteen on se, että saisin mennä tekemään yleisötapahtumia. Kaipaan sitä kontaktia liveyleisöön, mitä ei saa radion, tv:n tai digin puolelta.

Lue myös:

    Yhteistyössä:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja