Viimeisen Peter Nyman -shown vieraana Juha Sipilä: "Tuntuu, että on ollut 14 vuotta pääministerinä"

Vuonna 2015 pääministeriksi nousseen Juha Sipilän virkakausi on ollut pääministerille itselleen ajoittain raskas, Sipilä myöntää Peter Nymanin ohjelmassa.

Katso ohjelman päätösjakso MTV3-kanavalta kello 22.35!​​​​​​​

– Monet sanovat, että aika menee nopeasti. Täytyy sanoa, että tämä on kyllä mennyt aika hitaasti. Tuntuu, että 14 vuotta olisi ollut jo pääministerinä 3,5 vuoden sijasta, Sipilä naurahtaa.

Erilaista tekemistä on Sipilän mukaan ollut paljon, ja pääministeri myöntää turhautuneensa ajoittain, kun tuloksia ei ole saatu tarpeeksi nopeasti.

– Kädet ovat olleet savessa. On ollut monenlaista kriisiä, Kreikan kriisiä, maahanmuuttokriisiä, mutta kyllä on ollut paljon positiivistakin, Sipilä puntaroi.

Pääministeriltä neuvo ryhmäkuvissa hymyilyyn

Kaikkein positiivisinta pääministerikaudessa on Sipilän mukaan ollut ulkopolitiikan ja EU-politiikan hoitaminen sekä henkilökohtaiset kontaktit kollegoihin ympäri maailmaa.

Suurin pettymys talousasioista on puolestaan ollut sote-uudistuksen viivästyminen.

Sana sote ei kuitenkaan tuo Sipilän mukaan pahaa makua suuhun – itse asiassa Sipilällä on aiheeseen liittyvä vinkki ryhmäkuvien ottamiseen.

– Kun otamme valokuvia, siinä kohtaa kun porukka hiljenee, kun sanoo että 'sote', niin hymy tulee kaikille naamaan, Sipilä virnistää.

Ohjelmassa keskusteltiin myös esimerkiksi maahanmuutosta, Esko Ahon Venäjä-kytköksistä sekä ilmastonmuutoksesta. Katso koko jakso MTV3-kanavalla kello 22.35!​​​​​​​


Lue myös:

    Uusimmat