Uusnatsiryhmä Pohjoismaisen vastarintaliikeen tutkinnan aikarajaa pidennettiin – tutkinta laittomasta yhdistystoiminnasta loppumetreillä

2:03
Pohjoismainen vastarintaliike lakkautettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Nyt asia on edennyt jo korkeimpaan oikeuteen asti.

Helsingin käräjäoikeudessa haettiin tänään syytteennoston määräpäivän pidennystä asiassa, jossa epäillään uusnatsiryhmä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jatkaneen toimintaansa järjestön kieltämisestä huolimatta.

Tapausta tutkitaan nimikkeellä laittoman yhdistystoiminnan harjoittaminen, ja sen epäillään jatkuneen viime vuoden keväästä tämän vuoden alkupuolelle. 

Poliisista kerrotaan, että kaikkia kuulusteluja ei ole vielä tehty, eikä poliisi siksi ole varma, ehtiikö tutkinta valmiiksi määräajassa. Tapauksen tutkinnan kerrotaan kuitenkin olevan hyvin loppumetreillä.

Syytteennoston määräpäivän siirtoa haettiin vuoden loppuun asti. Poliisin mukaan tutkinta saatetaan saada pakettiin ja toimitettua syyttäjälle arvioitavaksi huomattavasti tätä aiemmin. Vaatimukselta selviää, että poliisi on tehnyt takavarikoita tutkinnan yhteydessä.

Aiemmin poliisista on kerrottu, että järjestön epäillään toimineen toisen nimen turvin ja lisäksi julkaisseen materiaalia suomenkielisellä verkkosivullaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja