Uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike sai valitusluvan koskien järjestön lakkauttamista – samalla KKO kielsi järjestön toiminnan väliaikaisesti

1:20
Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamista käsiteltiin Turun hovioikeudessa.

Korkein oikeus on myöntänyt uusnatsijärjestö Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle valitusluvan koskien järjestön lakkauttamista.

Korkein oikeus kertoo tiedotteessaan, että Pohjoismaiselle vastarintaliikkeelle on myönnetty valituslupa järjestön lakkauttamista koskevassa asiassa.

Samalla Korkein oikeus kuitenkin määräsi PVL:n väliaikaisesti kielletyksi ja toiminnan lopetettavaksi siihen asti, kunnes KKO on ratkaissut asian. Poliisihallitus oli vaatinut PVL:n väliaikaista toimintakieltoa.

– Poliisihallituksen mukaan edellytykset PVL:n lakkauttamiselle ovat olemassa, koska yhdistys toimii olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja muun muassa levittämällä vihapuhetta maahanmuuttajista, seksuaalivähemmistöistä ja juutalaisista, kyseenalaistamalla holokaustin ja ihannoimalla fasisteja sekä hyväksymällä yhdistyksen toiminnassa tapahtuneen väkivallan, Korkeimman oikeuden tiedotteessa todetaan.

Korkein oikeus antaa lopullisen ratkaisunsa järjestön lakkauttamisesta myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja