Mainos

Uusi Yhdysvaltain suurlähettiläs aloitti näyttävästi puhumalla sujuvaa Suomea

Uusi Yhdysvaltain suurlähettiläs Charles C. Adams Jr. aloitti Suomi-urakkansa tänään. Adams saapui perheineen Helsinkiin aamupäivällä. Virallisesti Adamsin työpesti alkaa huomenna, kun presidentti Sauli Niinistö allekirjoittaa hänelle valtuuskirjan.

Uusi Yhdysvaltain suurlähettiläs aloitti Suomessa näyttävästi: ranskaa, saksaa ja swahilia puhuva Charles C. Adams Jr. oli käyttänyt aikaa myös suomen opiskeluun.

– Huomenta. Olemme iloisia että viimein pääsimme Suomeen. Toivon, että pääsen aloittamaan työt mahdollisimman nopeasti, suurlähettiläs kertoi selkeällä suomenkielellä.

Henkilökunta ei muistanut suurlähettiläiden aiemmin tulleen Suomeen kuten Adams perheineen – he saapuivat Tukholmasta risteilyaluksella.

– Oli mahtava kokemus nähdä Helsinki kauempaa, aikaisin aamulla, Adams kertoo erikoisesta valinnastaan.

Useita asuinpaikkoja läpi elämän

Charles C. Adamsilla on ollut liikkuvainen elämä: hän on asunut elämänsä aikana muun muassa Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Marokossa, Senegalissa ja Ghanassa.

Adams oli kaksi vuotta vapaaehtoisena Yhdysvaltojen rauhanjoukoissa Keniassa. Hän työskenteli joukoissa ollessaan opettajana. 

Eri maiden välillä seikkaillessaan hän on myös asunut lyhyitä hetkiä Yhdysvalloissa.

Viimeisimmäksi hän on työskennellyt Sveitsissä juristina. Adams on erikoistunut kansainväliseen välimiesoikeuteen eli kiistakysymysten sovitteluun ilman oikeuskäsittelyä.

Sveitsissä asuessaankin Adams oli tiukasti mukana Yhdysvaltojen poliittisessa maailmassa: hän on Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman aktiivinen tukija, ja ollut mukana kummassakin Obamanvaalikampanjassa.

Uusi suurlähettiläs ei vielä kommentoinut maiden välisiä suhteita

Suomikaan ei ole Adamsille täysin tuntematon paikka, mutta hän kertoo odottavansa, että pääsee tutustumaan maahan lisää.

Erityisesti hän odottaa, että mukana tulleet vaimo Vera ja tytär Maya pääsevät tutustumaan uuteen kotimaahansa.

– Aiomme tutkia Suomea, aloitamme Helsingistä. Tutustumme suomalaisiin ihmisiin ja tietenkin Suomeen. Olen varma, että täällä on paljon tehtävää, itsekin juristina työskentelevä Vera Risteski-Adams kertoo perheen suunnitelmista.

Uusi suurlähettiläs ei halunnut kommentoida Suomen ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita 30 minuuttia maahan saapumisensa jälkeen. 

– Se on aihe, josta minulla on varmasti tilaisuus puhua tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. Ensin kuitenkin tutustumme uuteen kotiimme ja asetumme kodiksi, Adams toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.