Yhdysvaltain uusi suurlähettiläs saapui Suomeen

Yhdysvaltain uusi Suomen-suurlähettiläs Charles C. Adams Jr. on saapunut Suomeen. 

Yhdysvaltain senaatti vahvisti Adamsin nimityksen suurlähettilääksi kesäkuussa. Juristitaustainen Adams on työskennellyt ennen Suomeen tuloaan yhdysvaltalaisessa lakiyrityksessä Sveitsissä.

Pohjois-Irlannissa syntynyt Adams seuraa tehtävässään entistä lähettilästä Bruce Oreckia.

Aiemmista suurlähettiläistä poiketen Adams saapui Suomeen tänään laivalla lentokoneen sijasta. Hänen kanssaan Suomeen saapuivat makedonialaistaustainen, juristina työskentelevä vaimo ja tytär.

Adams on ollut Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman aktiivinen tukija. Hän on asunut aiemmin muun muassa Kanadassa, Saksassa, Marokossa ja Senegalissa.

Suomi ei ole suurlähettiläälle vielä valtavan tuttu maa, mutta suomea uusi lähettiläs on jo jonkin verran opiskellut ja tervehtikin lähetystöön kokoontuneita toimittajia suomeksi. 

– Aion ehdottomasti opiskella lisää kieltänne, hän sanoi.   

Englannin lisäksi Adams puhuu ranskaa, saksaa ja swahilia.   
Adams sanoi voivansa aloittaa työt mahdollisimman pian ja kommentoivansa sen jälkeen virallisia asioita. 

Viimeksi Yhdysvaltain ja Suomen suhteissa ovat puhuttaneet esimerkiksi Venäjän-vastaiset pakotteet, jotka laajenivat uusiin henkilöihin ja yrityksiin torstaina.

Pakotelistalla ovat muun muassa suomalaisliikemies Kai Paananen sekä Rotenbergin suvun hotelliyhtiö Långvik Capital ja sen toimitusjohtaja Roman Rotenberg.  

Lue myös:

    Uusimmat