Uusi valmentaja lupaa: Kehään täysin uusi Robert Helenius

Robert Heleniuksen uusi valmentaja Johan Lindström on piiskannut kaksimetrisen nyrkkeilijän kovaan kuntoon.

Helenius ilmoitti perjantaina, että hän palaa kehään 21. maaliskuuta Tallinnassa. Ottelutauko on tuolloin pari päivää alle kaksi vuotta. Tauon aikana suomalainen on keskittynyt harjoittelussaan liikkumisen parantamiseen ja voiman lisäämiseen. Harjoittelu on monipuolisempaa kuin aiemmin.

Kun Helenius palasi Suomeen, valmennusvastuu oli hänen isällään Karl Heleniuksella ja fysiikkapuolesta vastanneella Tom Wittingillä. Nyt päävalmentajana toimii mustasaarelaislähtöinen Johan Lindström ja cutmanina toimii Seppo Finnilä. Heleniuksen mukaan muu ryhmä varmistuu myöhemmin.

Lindström ja Helenius aloittelivat yhteistyötä vuosi sitten ja useiden kamppailulajien taustan omaavasta Lindströmistä tuli hiljalleen päävalmentaja.

– Aluksi paransimme vanhoja vammoja, teimme töitä hänen leikatun olkapäänsä vahvistamiseksi. Se on onnistunut todella hyvin, se on vahvempi kuin ennen, Lindström kertoi perjantaina.

Sen jälkeen harjoittelu on ollut kokonaisvaltaista ja monipuolista: mäkijuoksua, intervallijuoksua, uintia, painia, punttia, koko kropalle suunnattua harjoittelua.

– Voin vakuuttaa, että kun hän nousee kehään, hän on täysin uusi Robert Helenius. Hän on paljon atleettisempi kuin aiemmin, hän on vahvempi ja nopeampi kuin koskaan, Lindström sanoo.

– Hän liikkuu ihan uudella tavalla ja vakuutan, että hänen vastustajillaan on vaikeaa hänen nopeutensa ja voimansa kanssa. Kun testasimme hänen lyöntivoimaansa, se oli 50 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. En haluaisi leukaani sen eteen, Lindström naurahtaa.

Matka päättyy maailmanmestaruuteen

Lindström sanoo, että hänen tärkein tehtävänsä on löytää valmennettavan heikot kohdat ja tehdä niistä vahvuuksia. Helenius itse palaa halusta päästä kehään. Hän on kiertänyt sparraamassa suomalaisten ja myös ulkomaalaisten nyrkkeilijöiden kanssa, mutta maaliskuussa 2013 alkanut ottelutauko on liian pitkä.

– Ensin pari matsia alle ja sitten ilmoitetaan uusi suunnitelma, Helenius sanoo tavoitteistaan.

– Kyllä maailmanmestaruus on se ainoa asia, mihin minä lopetan matkani. Se on ainoa tavoite tällä hetkellä, hän linjaa.

Hän harjoitteli vuosia Saksassa Sauerland-tallin alaisuudessa, muttei kaipaa loistaviin fasiliteetteihin.

– Mulla on sinänsä nyt parempi tilanne, kun saan treenata sellaisen ihmisen kanssa, joka näkee, mitkä on mun heikkouksia ja mitkä hyviä puolia. Ei ole mitään massaa, jota kaikki valmentaa, vaan muhun keskitytään enemmän, Helenius kiittää.

Heleniuksen aikomuksissa on otella vielä ennen kesää Suomessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja