Mainos

Uusi tutkimus: Lämmin kylpy polttaa yhtä paljon kaloreita kuin kävely!

Tuoreen tutkimuksen mukaan kylpy saattaa olla terveytesi kannalta yhtä tehokas vaihtoehto kuin puolen tunnin kävelylenkki. 

Monissa kulttuureissa on jo vuosisatojen ajan vannottu kuumien kylpyjen nimeen, mutta nyt tutkijat ovat viimein selvittäneet, millaisia vaikutuksia vedessä lillumisella todella on terveyteen. Ja tulokset ovat loistavia! 

Loughboroughin yliopiston tutkijan, Steve Faulknerin, mukaan kuuma kylpy saattaa ehkäistä tyypin 2 diabetesta yhtä tehokkaasti kuin kuntoilukin. Miehen mukaan kylvyn teho perustuu rentoutumisen lisäksi kehon passiiviseen lämmittämiseen.

Polttaa kaloreita ja ehkäisee diabetesta

Faulkner ja hänen tiiminsä päätyivät tuloksiin seuraamalla, millaisia vaikutuksia kuumalla kylvyllä on koehenkilöiden verensokeriin ja kalorinkulutukseen. Sen lisäksi, että koehenkilöt nauttivat tunnin pituisesta kylvystä 40-asteisessa vedessä, vertailun vuoksi he pyöräilivät myös tunnin pituisen pyörälenkin.

Vaikka pyöräileminen polttikin selkeästi enemmän kaloreita, kuuma kylpy ei jäänyt tuloksissa kovinkaan kauas taakse. Sen todettiin polttavan yhtä paljon kaloreita kuin puolen tunnin kävelylenkki, eli noin 140 kilokalorin verran.

Kalorinkulutuksen lisäksi hyviä uutisia saatiin myös verensokeria ajatellen. Verensokerin todettiin laskevan kuumassa kylvyssä jopa kymmenen prosenttia kuntoiluun verrattuna. 

– Tämä viittaa siihen, että toistuva passiivinen lämmittäminen saattaa osaltaan vähentää kroonisia tulehduksia, joita esiintyy usein pitkäaikaissairauksissa, kuten tyypin 2 diabeteksessa, Faulkner toteaa.

Kuuma kylpy saattaa siis ehkäistä tyypin 2 diabetesta yhtä tehokkaasti kuin kuntoilukin. 

Kuumassa kylvyssä on hyvää aikaa hoitaa kehon lisäksi myös mieltä. 

1:13

Lähde: Prima

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.