Uusi trendi kummastuttaa: Kuulokkeet korvilla vain näön vuoksi

The New York Times kirjoittaa, että yhä useampi kulkee kadulla kuulokkeet päässään kuuntelematta todellisuudessa mitään.

Kuulokkeet korvilla viestivät voimakkaasti, ettei niiden kantaja halua tulla häirityksi. Tällöin hän saa myös olla rauhassa katuhuutelulta, rakennusmelulta ja siltä ärsyttävältä työkaverilta, joka "vain esittäisi tosi nopean kysymyksen."

Timesin artikkelissa paljastetaan suuri amerikkalainen salaisuus: "Käytämme joukkoliikennettä, hoidamme asioita ja vastaamme osastoista olettaen, että kukaan ei tiedä salaisuuttamme. Kuulokkeet ovat korvilla, mutta mikään ei soi."

Trendi on ainakin osin seurausta nykyisten avokonttoreiden suunnittelusta. Siinä missä työkaveria tuli ennen lähestyä koputtamalla oveen tai edes sermiin on nykyään ennemmin sääntö kuin poikkeus, että toimistoissa mikään ei erota työkavereita toisistaan. Niinpä kuulokkeet toimivat yksityisyyssuojana epätoivottuja yhteydenottoja vastaan. Sen sijaan, että niistä kuunneltaisiin musiikkia tai podcastia, halutaankin vain olla rauhassa.

– Jos minulla ei ole kuulokkeita, jään kuuntelemaan muiden keskusteluja tai häiritsen itse muita aloittamalla keskustelun, sanoo lehden haastattelema markkinointijohtaja Hailey Hayman.

Trendillä myönteisiä vaikutuksia

Vaikka se, että haluamme sulkea muut ulkopuolelle, voi vaikuttaa ensisilmäyksellä tylyltä, voi käytöksellä olla myönteisiä vaikutuksia keskittymisen kannalta.

– Vaikka kuulokkeiden käyttäminen ei sinällään ole meditatiivista, luovat ne mahdollisuuden keskeytyksettömään keskittymiseen, sanoo meditointistudion perustaja Lodro Rinzler.

Rinzler suosittelee käyttämään kuulokkeita ilman musiikkia, jos se helpottaa luomaan hiljaisen ympäristön. Timesin haastattelema korvalääkäri Chelsea Gavin Lowry myös huomauttaa, että kuulokkeet voivat suojata korviamme erityisen kovilta ulkomaailman ääniltä.

Suomessa Nyt-liite lähti kadulle kyselemään ihmisiltä, mitä he kuuntelevat, ja kulkevatko he koskaan kuulokkeet korvilla ja vain esittävät kuuntelevansa. Kukaan ei kuitenkaan myöntänyt toimivansa näin.

Lähde: nytimes.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja