Uusi sarjapomo edelleen SM-liigaseuran omistaja – näin hän kommentoi kuviota kauden kynnyksellä

Sihvosen Liiga-ennakko: sijat 1–6 2:25
Petteri Sihvonen paaluttaa: nämä joukkueet sijoittuvat runkosarjassa sijoille 1–6

Jääkiekon SM-liigan leipiin siirtynyt Jussi Markkanen ei ole onnistunut luopumaan omistusosuudestaan Lappeenrannan SaiPasta. Kiekkokausi käynnistyy tiistaina.

Aktiiviuransa jälkeen SaiPan toimitus- ja urheilujohtajana toiminut Markkanen valittiin Liigan urheilujohtajaksi toukokuussa. Hän aloitti uudessa tehtävässään elokuussa.

Markkanen kertoi keväällä luopuvansa 19,06 prosentin osuudestaan Liiga-SaiPa Oy:sta siirtyessään Liigan toimiston palvelukseen. 

Osakesiivu ei ole kuitenkaan mennyt tässä vaiheessa vielä kaupaksi. 

– Prosessi on kesken ja elää taustalla omaa elämäänsä. Olen jäänyt hallinnollisista toimenpiteistä pois, eikä niistä (osakkeista) ole annettu valtakirjaa kenellekään, ne ovat tavallaan pois käytöstä tällä hetkellä, Markkanen vahvistaa MTV Urheilulle.

– En halua tarkemmin avata osakassopimusta, mutta siellä on erilaisia ehtoja, joiden myötä täytyy kuunnella myös muita osakeomistajia, ennen kuin kaupat tehdään.

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Sihvosen Liiga-ennakko: sijat 7–10 1:49
Tämä nelikko raapii Liigan runkosarjassa sijoille 7–10, sanoo Petteri Sihvonen 

SaiPan suuromistajiin kuuluvat Markkasta suuremmalla osuudella Jouni Okko (Okimar Invest Oy) ja Timo Tersa (T.T Rauta Oy). Kumpikin hallinnoi 24,91 prosentin osakenippua. 

Onko nykyisten omistajien joukosta osoitettu kiinnostusta osuuttasi kohtaan?

– Ei varsinaisesti. Kyllä tässä on haettu ulkopuolisia sijoittajia siihen.

– Työ sen (osakkeista luopumisen) eteen jatkuu. Liigan sisällä on selkeät prosessit, miten mahdollisissa jääviystapauksissa toimitaan. Ne asiat menevät sitten esihenkilölle, joissa tarvitaan sellaista päätöksentekoa. 

Uudessa tehtävässään Markkanen toimii muun muassa Liigan keskeisten tahojen, kuten erotuomaritoiminnan, Tilannehuoneen ja kurinpidon parissa. 

Lisäksi olennaisia elementtejä ovat seurojen urheilutyön tukeminen, urheilu- ja valmennustyön puitteiden parantaminen ja pelin ja pelituotteen kehittäminen. 

Sihvosen Liiga-ennakko: sijat 11–15 1:37
Nämä joukkueet Sihvonen lyttää pudotuspelien ulkopuolelle – oletko samaa mieltä? 

Lue myös:

    Uusimmat