Uusi sääntö koitui kohtaloksi – hopeamitalisti sai shokkitiedon toimittajalta: "Ei minulle ole kukaan kertonut"

Miesten pituushypyn mitalikolmikko ehti juhlia jo kentällä pitkän tovin kietoutuneina lippuihin, mutta protestien jälkeen mitalistien nimet menivät uusiksi. Yksi urheiljoista joutui pettymään rajusti.

Miesten pituushypyssä toiseksi tullut Jacob Fincham-Dukes diskattiin Ruotsin tekemän protestin jälkeen. Fincham-Dukes ponkaisi viimeisellä yrityksellään tuloksen 8,06, mikä olisi oikeuttanut hopeasijaan. 

Ponnistus osui alustavien arvioiden mukaan millilleen oikeaan paikkaan, ja britti pääsi juhlimaan villisti hopeamitalia. Fincham-Dukesin onnistumisen myötä Ranskan Jules Pommery putosi neljänneksi ja Ruotsin Thobias Montler kolmanneksi – molemmat samalla 806-tuloksella.

Ruotsi teki protestin, koska heidän näkemyksensä mukaan Fincham-Dukesin hyppy oli yliastuttu. Lankulta hypättävissä lajeissa on käytössä uusi sääntö, jonka mukaan hyppy on yliastuttu, jos jalka on yli sallitun viivan, vaikka se ei koskisikaan lankkuun siinä kohtaa.

Protesti hyväksyttiin, ja Fincham-Dukesin viimeinen hyppy mitätöitiin. Britti tippui lopputuloksissa viidenneksi. Hän sai tiedon ikäväkseen vasta haastattelualueella, ja nimenomaan ruotsalaistoimittajalta. Aftonbladetin toimittaja kertoi hänelle, että hänen pisin hyppynsä on mitätöity.

– Eikö sitä laskettu? Fincham-Dukes kysyi hämmästyneenä. 

– Ei minulle ole kukaan kertonut vielä mitään.

Britti lähti areenalta pettyneenä tiedon jälkeen. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja