Ukrainalaisurheilijalta vietiin EM-mitali viimeisellä mahdollisella hetkellä – murtui täysin lohduttomana kentän pintaan

3:27
Tulosruutu: Richardssonille jälleen ennätys – Wilma Murto sai kultamitalinsa

Ukrainaa edustava Maryna Beh-Romantshuk koki naisten pituushypyn EM-finaalissa karun kohtalon.

Dohan MM-hopeamitalisti Beh-Romantshuk hyppäsi finaalin kolmannella kierroksella 6.76. Hän oli kiinni pronssissa aina viimeiselle kierrokselle asti. 

Päätöskierroksella britti Jazmin Sawyers venytti kuin venyttikin ukrainalaisen ohi kolmanneksi. Sawyersin hyppy oli neljä senttiä Beh-Romantshukia pidempi.

Ukrainalainen pääsi vielä yrittämään kuittausta kolmanneksi viimeisenä hyppääjänä. Hän lähti määrätietoiseen vastaiskuun napatakseen mitalisijan takaisin itselleen. Viimeinen, melko hyvännäköinen hyppy oli kuitenkin yliastuttu.

Beh-Romantshuk otti neljänneksi tippumisen todella raskaasti. Punaisen lipun heilahdettua hän putosi polvilleen hyppypaikan viereen ja karjui pettymystään ulos. 

Valtava kisalataus ja pettymys purkautuivat hetken kuluttua kyyneliin. 

Pituushyppykisan voitti Serbian Ivana Vuleta. Toiseksi hyppäsi Saksan Malaika Mihambo. Kun mitalikolmikko juhli saavutustaan, täpärästi ulkopuolelle jäänyt ukrainalainen oli lohduton.

– Olen pahoillani, yritin hypätä pidemmälle, mutta en pystynyt siihen tänään, Beh-Romatshuk sanoi Aftonbladetin mukaan.

Kisan jälkeen nähtiin koskettava hetki, kun kuudenneksi sijoittunut Ruotsin Khaddi Sagnia halasi ja lohdutti täysin murtunutta Beh-Romantshukia. Hän toivoo, että saisi joskus itse samanlaista tukea, kun kohtaa vastaavan pettymyksen.

– Ihmiset eivät varmaankaan uskaltaneet tulla tilanteeseen, koska eivät tienneet mitä sanoa. On vaikea tilanne, kun joku on niin surullinen. Pettymyksen hetkellä on kuitenkin tärkeää, että joku on siinä vierellä, Sagnia sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja