Uusi rikosepäily: Lavastiko Aarnio syyttömän?

Helsingin huumepoliisin hyllytettyyn päällikköön Jari Aarnioon liittyvissä uusissa rikosepäilyissä on kyse siitä, että Aarnion epäillään yrittäneen lavastaa syyttömän henkilön syylliseksi.

Asiasta kertoi tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto sen jälkeen, kun Helsingin käräjäoikeus oli vanginnut Aarnion epäiltynä myös tästä törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä.

Haaviston mukaan lavastusepäily on vakava jo pelkästään rangaistuksen pituuden valossa.

– Maksimirangaistus vääristelystä on kuusi vuotta vankeutta, eli on tärkeää selvittää, mikä todellisuus on asiassa.

Haaviston mukaan epäily liittyy laajempaan eri rikosten kokonaisuuteen. Hän ei kuitenkaan suostu kommentoimaan sitä, liittyykö lavastusepäily törkeisiin huumausainerikoksiin, joista Aarniota epäillään.

– Tutkinta on alkuvaiheessa, joten en vahvista, mihin asiakokonaisuuteen tämä liittyy, Haavisto toteaa.

Törkeissä huumausainerikosepäilyissä on kyse niin sanotusta tynnyrijutusta, jossa Suomeen salakuljetettiin suuria määriä hasista. Käräjäoikeuden asiakirjoista selviää, että lavastusepäily sijoittuu ajallisesti hyvin lähelle tynnyrijuttua.

Viimeinen törkeä huumausainerikos on päättynyt 10. helmikuuta 2012, kun törkeä todistusaineiston vääristelyrikos on merkitty alkamaan 11 päivää myöhemmin eli 21. helmikuuta 2012.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi oikeusistunnon jälkeen, että Aarnio kiistää uudet epäilyt, samoin kuin kaikki muutkin häneen kohdistuvat rikosepäilyt.

Leppiniemi myös kritisoi rajusti syyttäjien toimintaa uusien rikosepäilyjen osalta.

– Puolustuksen kannalta on todella hankaalaa, kun tieto uusista epäilyistä tulee näin viime kädessä. Tämä tieto tuli eilen myöhään iltapäivällä. Tällainen toiminta ei ole tavanomaista, Leppiniemi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat