Mainos

Jari Aarniosta taas uusi rikosepäily – myös vaimo ja kirjakustantamon toimitusjohtaja epäiltyinä

8:39
Video: Jari Aarnioon kohdistuu taas uusia rikosepäilyitä – MTV Uutisten rikostoimittajat kertovat tapauksesta MTV Uutiset Livessä.

Törkeistä huumerikoksista tuomitusta Helsingin huumepoliisin entisestä päälliköstä Jari Aarniosta on käynnissä uusi rikostutkinta. MTV:n Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Aarniota epäillään nyt velallisen rikoksesta.

– Menossa on tutkinta, jossa selvitetään Aarnion varojen käytön lainmukaisuutta, tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä Jukka Haavisto vahvistaa MTV:lle.

Epäilty törkeä velallisen epärehellisyys koskee vuosia 2016-2018. Tutkinnassa on kyse siitä, onko Aarnion saamia varoja käytetty velkojien hyväksi, kuten lain mukaan pitäisi. Aarnio tuomittiin huumejutussa maksamaan valtiolle rikoshyötyä yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa.

MTV:n tietojen mukaan uuden tutkinnan rikosepäilyissä on kyse kymmenistä tuhansista euroista. Tutkinnan kohteena ovat olleet muun muassa elokuussa 2017 julkaistun Myrkky-kirjan tuotot. Kirja on Aarnion oma näkökulma häntä koskeneeseen rikosprosessiin. Epäilys on, että esimerkiksi kirjatuottoja olisi mennyt muille kuin Aarnion tileille.

MTV:n tietojen mukaan tutkinnassa on kuultu epäiltyinä myös Aarnion vaimoa ja kirjakustantamon toimitusjohtajaa. Heitä epäillään avunannosta Aarnion rikokseen.

Aarnio kiistää syyllistyneensä rikokseen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja