Jari Aarniosta taas uusi rikosepäily – myös vaimo ja kirjakustantamon toimitusjohtaja epäiltyinä

8:39
Video: Jari Aarnioon kohdistuu taas uusia rikosepäilyitä – MTV Uutisten rikostoimittajat kertovat tapauksesta MTV Uutiset Livessä.

Törkeistä huumerikoksista tuomitusta Helsingin huumepoliisin entisestä päälliköstä Jari Aarniosta on käynnissä uusi rikostutkinta. MTV:n Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Aarniota epäillään nyt velallisen rikoksesta.

– Menossa on tutkinta, jossa selvitetään Aarnion varojen käytön lainmukaisuutta, tutkinnanjohtajana toimiva syyttäjä Jukka Haavisto vahvistaa MTV:lle.

Epäilty törkeä velallisen epärehellisyys koskee vuosia 2016-2018. Tutkinnassa on kyse siitä, onko Aarnion saamia varoja käytetty velkojien hyväksi, kuten lain mukaan pitäisi. Aarnio tuomittiin huumejutussa maksamaan valtiolle rikoshyötyä yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa.

MTV:n tietojen mukaan uuden tutkinnan rikosepäilyissä on kyse kymmenistä tuhansista euroista. Tutkinnan kohteena ovat olleet muun muassa elokuussa 2017 julkaistun Myrkky-kirjan tuotot. Kirja on Aarnion oma näkökulma häntä koskeneeseen rikosprosessiin. Epäilys on, että esimerkiksi kirjatuottoja olisi mennyt muille kuin Aarnion tileille.

MTV:n tietojen mukaan tutkinnassa on kuultu epäiltyinä myös Aarnion vaimoa ja kirjakustantamon toimitusjohtajaa. Heitä epäillään avunannosta Aarnion rikokseen.

Aarnio kiistää syyllistyneensä rikokseen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja