Mainos

Jari Aarnio pääsee vapaaksi – epäillään yhä vuonna 2003 tapahtuneeseen palkkamurhaan liittyvästä rikoksesta

Jari Aarnio pääsee vapaaksi. Tutkinnanjohtaja ei aio vaatia häntä vangittavaksi. Aarniota epäillään kuitenkin yhä rikoksesta.

Aarnion epäillään tienneen etukäteen vuonna 2003 tapahtuneesta palkkamurhasta, mutta jättäneen sen estämättä.

Toinen jutussa epäilty on entinen jengijohtaja Keijo Vilhunen. Poliisi vaati eilen häntä vangittavaksi, mutta käräjäoikeuden mukaan riittäviä perusteita vangitsemiselle ei ole. Vilhusta epäillään kuitenkin poliisin mukaan edelleen rikoksesta ja hänen kuulustelujaan jatketaan.

Poliisirikoshaaran tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto sanoo, että teki ratkaisun Aarnion asiasta materiaaliin perehtymisen perusteella. Hän sanoo kuitenkin, että poliisirikoshaara on Vilhusen rikosepäilystä itsenäinen asia.

Asianajaja Riitta Leppiniemi kertoi keskiviikkona Aarnion käsityksen asiasta. Tämän mukaan rikos ei ollut poliisin estettävissä.

– Aarnion käsityksenä on, että tiedossa ei ole ollut mitään yksittäistä seikkaa, johon poliisi olisi voinut puuttua, Leppiniemi sanoi.

Vilhusen asianajaja Markku Fredman ei halunnut kommentoida asiaa Vilhusen vangitsemisistunnon jälkeen.

Aarniolla ja Vilhusella on 10 vuoden käräjätuomio muun muassa törkeistä huumerikoksista. He hakevat parhaillaan hovioikeudessa muutosta tuomioon.

Aarniolla on myös kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiön haarasta. Oikeus totesi, että Aarnio omisti samaan aikaan seurantalaiteyhtiö Trevocia ja työskenteli sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Omistusjärjestelyt olivat salattuja ja yhtiötä omisti myös Vilhunen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.