Uusi riita kytee jälleen brittihovin uumenissa: "Vaikeuksia pysytellä ystävällisissä väleissä"

Kuninkaalliset sädehtivät No Time to Die -elokuvan ensi-illan punaisella matolla 0:59
Katso videolta: näin kuninkaalliset edustivat No Time To Die -elokuvan ensi-illan punaisella matolla

Lähteiden mukaan prinsessasiskoksilla Eugeniella ja Beatricella olisi tällä hetkellä erittäin viileät välit prinssi Williamiin, herttuatar Catherineen sekä prinssi Charlesiin. 

Brittihovin kuninkaallisen perheenjäsenten välisiä riitoja on spekuloitu varsin ahkerasti viimeisten parin vuoden aikana, ja erityisesti prinssiveljesten Williamin ja Harryn viilentynyt suhde on ollut kansan suuren mielenkiinnon kohteena jo pitkään. Lähteet kertovat, että hovin keskuudessa on syttynyt uusi riita ja sen osapuolina olisivat prinssi William ja hänen puolisonsa herttuatar Catherine, joiden välit kertoman mukaan ovat tällä hetkellä varsin nihkeät prinsessasiskoksiin Eugenieen sekä Beatriceen.

Kuninkaallisasiantuntija Neil Seanin mukaan riidassa on kyse erimielisyyksistä koskien kuninkaallisten tulevia rooleja. Williamin isän prinssi Charlesin on kerrottu aikovan pienentää hovia kun hänestä tulee kuningas. Beatrice ja Eugenie eivät koskaan ole työskennelleet kuninkaallisina, vaan heillä kummallakin on omat päivätyönsä. Lähteiden mukaan prinsessat olisivat kuitenkin kiinnostuneita tekemään töitä kuninkaallisen ydinperheen jäsenten rinnalla.

Lähteiden mukaan Charles ei aio antaa prinsessasiskoksille edes pieniä "työrooleja" kuninkaallisessa perheessä vastaisuudessakaan, eikä aio myöskään antaa heidän isälleen, omalle pikkuveljelleen prinssi Andrew'lle mahdollisuutta palata työskentelemään kuninkaallisena. Prinssi Andrew menetti alkuvuodesta 2022 virallisesti sotilasarvonsa sekä vetäytyi kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Hovi ilmoitti myös tuolloin, ettei häntä enää puhutella "hänen kuninkaallisena korkeutenaan".

Andrew'n vetäytyminen johtuu hänen väitetystä osallisuudestaan edesmenneen seksirikollisen Jeffrey Epsteinin toimintaan. Yhdysvaltalainen Virginia Giuffre on esittänyt syytöksiä, joiden mukaan hänet olisi pakotettu harrastamaan seksiä Andrew'n kanssa 2000-luvun alussa, kun hän oli vasta 17-vuotias. Andrew puolestaan oli tuohon aikaan nelikymppinen. 

Andrew'n ja hänen ex-puolisonsa herttuatar Sarahin tyttäret Eugenie ja Beatrice puolestaan lähteiden mukaan haluaisivat, että heidän isänsä saisi palata vanhaan rooliinsa. Tätä vastustavat kuitenkin vahvasti sekä prinssi Charles että prinssi William. 

– Erittäin hyvien lähteiden mukaan Eugeniella ja Beatricella on vaikeuksia pysytellä ystävällisissä väleissä Williamin, Catherinen sekä Charlesin kanssa, Sean arvioi. 

– Se juontaa juurensa Williamin, kuningatar Elisabetin ja prinssi Charlesin laatimaan sopimukseen, jonka myötä heidän isänsä prinssi Andrew poistettiin kuninkaallisista tehtävistä hänen viime vuosien aikana aiheuttaman häpeänsä takia. 

Asiantuntijat ovat arvioineet, etteivät prinsessat haluistaan huolimatta tule tulevaisuudessa saamaan kuninkaallisia rooleja, mutta heidät tullaan totutusti näkemään ajoittain edustamassa kuninkaallisen perheen rinnalla. 

– Walesin prinssi (Charles) on tehnyt tulevaisuudensuunnitelmansa erittäin selväksi, ja se on se, että kuninkaallista perhettä pienennetään. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat