Uusi paljastus: Novak Djokovic väittää sairastaneensa koronan – viiletti nuorten palkintoseremoniassa ilman maskia

Tennistähti Djokovicin kohu syvenee: Asianajaja vetoaa koronatartuntaan, mielenosoittajat kerääntyvät hotellin ulkopuolelle 4:45
Tennistähti Djokovicin kohu syvenee: Asianajaja vetoaa koronatartuntaan, mielenosoittajat kerääntyvät hotellin ulkopuolelle

Novak Djokovicin toimittamat tiedot hänen koronavirustartunnastaan ovat räikeässä ristiriidassa hänen silloisen toimintansa kanssa. Tennistähti osallistui maskeitta akatemiansa palkintoseremoniaan tartunnan jälkeisenä päivänä.

Tällä hetkellä eristyksissä melbournelaisessa hotellissa oleva tennistähti Novak Djokovic yrittää saada viisumia maahan, jotta voisi osallistua 17. tammikuuta käynnistyvään Australian avoimeen tennisturnaukseen.

Australian rajamuodollisuudet ja -vaatimukset ovat kuitenkin osoittautuneet haastaviksi serbialaistähdelle, joka ei ole toistaiseksi suostunut kertomaan, onko hän ottanut koronarokotetta.

Djokovicin julkisuuteen vuotaneen ja Australian viranomaisille toimitetun ilmoituksen mukaan hän antoi positiivisen koronavirustestituloksen 16. joulukuuta Serbiassa, joten hän on sairastanut taudin tuoreeltaan.

Tämä ilmoitus on kuitenkin räikeässä ristiriidassa Djokovicin silloisen käytöksen kanssa. Serbialaistähti osallistui 17. joulukuuta nimeään kantavan tennisakatemian palkintoseremoniaan. Kuvien perusteella hän tapasi useita ihmisiä lähietäisyydeltä sisätiloissa maskeitta.

The New York Timesin toimittaja Ben Rothenberg on kirjoittanut asiasta Twitterissä, jossa hän jakoi myös kuvia edellä mainitusta tapahtumasta.

– Oikeuden asiakirjoista ei kuitenkaan käy täysin selvästi ilmi, oliko 16. joulukuuta se päivä, kun PCR-testi oli tehty vai se päivä, jolloin hän sai tuloksen siitä (vai molempia, tulokset voivat usein tulla tuntien sisällä), Rothenberg huomioi.

Rothenberg ihmettelee myös, oliko koronaviruksen sairastaminen todella Djokovicin ainoa keino saada lupa päästä Australiaan, joka tunnetaan tiukasta suhtautumisesta rokottamattomiin.

Tällä hetkellä Djokovicilla ei ole viisumia Australiaan ja hän on tehnyt viranomaisten päätöksestä valituksen. Asian käsittely on siten yhä kesken.

Djokovic on pyytänyt rajaviranomaisilta lupaa päästä toiseen hotelliin sekä harjoittelemaan Australian avoimia varten kaiken varalta.

Lue myös:

    Uusimmat