Uusi kuva Haagan epäillystä perhepuukottajasta: Käyskenteli Helsingin ydinkeskustassa, poliisi pyytää vihjeitä

1:16
Haagan puukotusta puitiin MTV Uutiset Livessä, katso video.

Poliisi on jakanut taksikuskeille kuvia Haagan puukotuksesta epäillystä Hayder Abduljabbar Al-Hmedavista. Kuvissa mies liikkuu Helsingin ydinkeskustassa. Ex-puolisonsa, tämän ystävän sekä omien lastensa puukotuksesta epäilty mies jatkaa poliisin pakoilua edelleen.

Aiemmin uutisoitiin, että poliisi on etsinyt ex-puolisonsa, tämän ystävän sekä kolmen lapsensa puukotuksesta epäiltyä Al-Hmedavia Turun seudulta. Paikallisia taksikuskeja pyydettiin tuolloin tarkkailemaan miehen mahdollisia liikkeitä alueilla.

Samassa yhteydessä taksikuskeille jaettiin uusia kuvia epäillystä. MTV Uutiset on saanut haltuunsa yhden kuvista. Siinä Al-Hmedav liikkuu Helsingin ydinkeskustassa, taidemuseo Ateneumin liepeillä.

Kuvassa miehellä on yllään kiiltävä tumma takki, tummat housut ja valkoiset kengät:

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Hätönen kertoo, ettei poliisi tällä hetkellä enää etsi miestä nimeomaisesti Turusta. Poliisi kuitenkin toivoo yhä vihjeitä tämän liikkeistä.

– Tällä hetkellä meillä ei ole erityistä syytä etsiä juuri Turusta, vaikka havainnot liikkeistä ylipäätään kiinnostavatkin. Vihjeitä on tullut yhteensä nelisenkymmentä.

Myös veli vangittu

Viime viikolla Al-Hmedav vangittiin poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa todennäköisin syin murhan yrityksestä ja tapon yrityksestä epäiltynä.

Rikosnimikkeistä lievempi, eli tapon yritys, on sittemmin muuttunut murhan yritykseksi. Miestä epäillään siis kahdesta murhan yrityksestä. Lisäksi miestä epäillään kolmesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä sekä yhdestä laittomasta uhkauksesta.

Rikosepäilyt liittyvät Helsingin Pohjois-Haagassa viime viikolla sattuneeseen välikohtaukseen, jossa mies puukotti entistä puolisoaan, tämän ystävää sekä pahoinpiteli kolmea lastaan niin ikään puukottamalla. Lisäksi mies uhkasi vielä kuudetta henkilöä puukottamisella.

Puukotus tapahtui suunnitellun perhetapaamisen yhteydessä. Poliisin näkemys on, että mies oli suunnitellut tappavansa ex-puolisonsa sekä tämän ystävän.

Uhrit ovat poliisin mukaan toipuneet tilanteesta kohtuullisesti.

– Pääsääntöisesti vammat eivät olleet kovin vakavia. Ex-puolison ystävällä oli vakavempaa vammaa, mutta myös häntä on päästy kuulemaan. Uhrit ovat kotiutuneet sairaalasta.  

Poliisi epäilee kunniaväkivaltaa

Hätösen mukaan poliisi uskoo, että tilanteessa oli kyse kunniaväkivallasta. Tähän viittaavat ”pariskunnan yhteiseen historiaan, sukuun ja perhetaustaan liittyvät tiedot”.

– Se on meillä pääasiallinen tutkintalinja tässä.

Al-Hmedavin veli on vangittu epäiltynä osallisuudesta rikoksiin. Poliisi epäilee tapaukseen liittyen myös kolmatta miestä. Hänet otettiin aiemmin kiinni, mutta päästettiin pian vapaaksi.

– Häntä epäillään yhä rikoksentekijän suojelemisesta. Häntä ei ollut kuitenkaan tarvetta pitää kiinni, Hätönen selittää.

Hätösen mukaan miehen epäillään auttaneen pakomatkalla ollutta pääepäiltyä Helsingin ulkopuolella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja