Uusi Kia Sorento saapuu Suomen markkinoille ensimmäisenä Euroopassa

Yleensä Suomessa olemme tottuneet siihen, että saamme lukea ulkomaisista lehdistä koeajoja uusista malleista, jotka ovat vasta tuloillaan Suomeen. Nyt tapahtuu kuitenkin poikkeus, sillä täysin uusi kolmannen sukupolven Kia Sorento tulee Suomeen ensimmäisenä Euroopassa. Uuden Sorenton asiakastoimitukset alkavat meillä jo joulukuussa, vaikka auton virallinen lanseeraus tapahtuu vasta tammikuussa.

Edeltäjäänsä verrattuna uutuus on kasvanut pituutta 95 milliä ja leveyttä 5 milliä. Kattolinja on 15 milliä aikaisempaa matalampi, mutta pääntila on kuitenkin kasvanut kaikilla kolmella penkkirivillä. 80 milliä kasvanut akseliväli tuo lisätilaa matkustamon lisäksi myös tavaratilan puolelle, joka on kasvanut 605 litraan.

Uusi Sorento tulee tarjolle sekä 5- että 7-paikkaisena. Varustetasoina tulevat olemaan Business, Business Premium ja Business Luxury. Uusina varusteina on saatavina muun muassa 360-asteen Around-View Monitor -järjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, etutörmäysvaroitin sekä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Voimanlähteenä toimii 2,2-litrainen CRDi-turbodiesel, joka kehittää 147 kW (200hv) tehon ja 450 Nm väännön. Voima välitetään Dynamax-nelivedolla kaikille neljälle pyörälle.

Uuden Kia Sorenton hinnat alkavat 42 990 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat