Uusi käänne suomalaista viiniyrittäjää koskevassa tutkinnassa: Nyt törkeästä alkoholirikoksesta epäillään myös tytärtä

Suomessa kohistaan jälleen alkoholin etämyynnistä – Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja kritisoi jyrkästi nykyisiä linjauksia 6:39
Suomessa kohistaan jälleen alkoholin etämyynnistä – Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja kritisoi jyrkästi nykyisiä linjauksia

Suomalaisperheen omistamaa ranskalaista viinitilaa koskevassa tutkinnassa on tapahtunut uusi käänne. Nyt törkeästä alkoholirikoksesta epäiltynä on myös perhetilan toimitusjohtaja ja viinintekijä Nea Berglund.

Viime viikolla uutisoitiin jo, että viininviljelijää ja viinialan yrittäjää Juha Berglundia epäillään törkeästä alkoholirikoksesta, joka liittyy perheen omistaman viinitilan Suomeen suunnattuun myyntiin. Nea Berglund on myös Juha Berglundin tytär.

Tuoreimmasta käänteestä kertoo Nea Berglund MTV Uutisille lähettämässään tiedotteessa. Hän oli saanut maanantaina tiedon, että viranomaiset ovat päättäneet laajentaa esitutkintaa koskemaan myös häntä.

– On erikoista, että minusta tulee epäily vasta nyt, kun juttu on levinnyt julkisuuteen.

– Sinänsä se on loogista, sillä olen toimitusjohtajan asemassa ranskalaisessa yhtiössämme, mutta ihmettelen kyllä, toimiiko viranomainen hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti koko kuviossa, Nea Berglund sanoo tiedotteessa.

Nea Berglundin mukaan viikonlopun uutisten jälkeen viranomaiset päättivät purkaa esitutkinnalle asetetun ilmaisukiellon myös Juha Berglundin osalta.

Nea Berlundin mukaan hänen isäänsä oli aiemmin kielletty puhumaan esitutkinnan sisällöstä kenellekään.

– Mitään muuta viikonvaihteen jälkeen ei ole tapahtunut kuin se, että asia tuli julkisuuteen. Meille päin näyttää siltä, että ilmaisukiellolla on pyritty estämään asian leviäminen julkisuuteen, Nea Berglund sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat