Uusi iPad Pro tutussa kuritustestissä – dramaattinen lopputulos: halkesi kahtia

Applen uunituore iPad Pro on viimeisimpänä päässyt näyttämään kyntensä JerryRigEverything-kanavan tutussa kestävyyskokeessa videopalvelu YouTubessa. Perinteinen testi sai mieleenpainuvan päätöksen, kun tabletti napsahti poikki.

JerryRigEverything-kanavan Zack Nelson testasi 11-tuumaisella näytöllä varustetun iPad Pron kestävyyttä, ja tulokset olivat osittain samoja uusien iPhone-mallien, kuten jo kuritetun iPhone XS Maxin, kanssa. Safiirilasiksi tituleerattu kameran suojalasi ei Applen tablettiuutuudessakaan ole safiirilasia, vaan alkaa naarmuttua jo Mohsin kovuusasteikolla kuusi koeteltaessa. Safiirilasin tulisi selvitä ongelmitta tasolle kahdeksan asti.

iPad Pron näyttö on tehty erittäin ohuesta lasista, joka perinteiseen tapaan alkaa naarmuttua Mohsin asteikolla kuusi kovempien terien aiheuttaessa syvempiä uurteita. Sama lasi suojaa myös etukameraa ja muita sensoreita tabletin etupuolella. Takakuori ja reunukset on tehty perinteiseen iPad-tyyliin metallista, mutta iPad Pron oikealla laidalla on muovinen, helpommin naarmuttuva alue Apple Pencilin lataamista varten.

Kestävyystestin viimeinen osa, taivutuskoe, ei ollut uuden iPad Pron vahvin osa-alue. Tabletti napsahti keskeltä kahtia todella helposti, ja etenkin Apple Pencilin latausalue ja vastakkaisella reunalla sijaitseva mikrofoni näyttivät vaikuttavan surulliseen lopputulokseen.

Kokonaisuutena iPad Pro ei noussut kestävimpien älylaitteiden listalla kovinkaan korkealle, mikä on toki odotettuakin. Tabletin käyttö poikkeaa runsaasti esimerkiksi älypuhelimista, ja ne eivät yleisesti joudu selviytymään yhtä rankoista koettelemuksista ainakaan yhtä useasti. Applen päätös tehdä iPad Prosta mahdollisimman siro ja ohut vaikuttaisi kuitenkin tehneen uutuudesta myös melkoisen helposti hajoavan, Nelson päättää.

Koko kestävyystesti on katsottavissa alla olevalla videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja