Uusi Impreza asteli lavalle – perustuu täysin uudelle rakenteelle

Subaru julkaisi toukokuussa 2014 Prominence 2020 -strategian, jonka myötä oli luvassa kokonaan uusi perusrakenne. Nyt valmistaja on esitellyt New Yorkin autonäyttelyssä ensimmäisen tätä uutta globaalia perusrakennetta hyödyntävän auton, jonka tuotanto alkaa vielä kuluvan vuoden aikana.

Ensimmäinen uutta rakennetta käyttävä malli on legendaarisella nimellä varustettu Subaru Impreza. Uusi viidennen sukupolven Impreza on kasvanut tiloiltaan. Se on 45 milliä edeltäjäänsä pidempi, 37 milliä leveämpi, mutta 10 millimetriä aikaisempaa matalampi. Parempia sisätiloja lupailee 25 milliä aiempaa pidempi akseliväli.

Uusi perusrakenne yhdistyy luonnollisesti Subarun tavaramerkkeinä jo vuosia olleisiin bokserimoottoriin ja AWD-nelivetoon. Yhdysvaltojen markkinoille suuntaavassa autossa 2,0-litrainen bokseri tarjoaa kuljettajan käyttöön 152 hevosvoimaa, ja vaihteistona toimii Subaruissa yleinen portaaton Lineartronic-vaihteisto. Lisäksi turvallisuusnäkökulmaa korostetaan aiempaa enemmän, ja yksi Subaruiden perusvarusteista on automaattisen hätäjarrutuksen sisältävä EyeSight-järjestelmä.

Uuden Subaru Imprezan tuotanto alkaa Yhdysvalloissa Indianan tehtaalla loppuvuodesta 2016. Eurooppaan tulevien autojen tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin, ja meidän markkinoille uutuutta odotetaan loppuvuodesta 2017.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja