Mainos

Uusi hoitomuoto kokeilussa: Hurjia palovammoja hoidettiin kalannahalla – "pidin ideaa todella outona"

Brasilialaisten lääkäreiden kehittelemän uuden hoitomuodon tarkoituksena on auttaa palovammoista kärsivä henkilöitä. Tämä on ensimmäinen kerta koko lääketieteen historiassa, kun vedenelävien nahkaa käytetään lääkinnällisissä tarkoituksissa.

Kaasuhellan räjähdys jätti tarjoilijana työskentelevän Maria Ines Candido da Silvan kasvoihin, kaulaan ja käsivarsiin vakavia toisen asteen palovammoja. Tavallisten hoitojen sijaan lääkärit ehdottivat naiselle, että vammojen hoitoon käytettäisiin tilapia-kalasta saatavaa nahkaa. Paikalliset lääkärit uskoivat tämän erikoiselta kuulostavan hoidon parantavan vammat tavallisia hoitoja paremmin. 

– Kun lääkärit ehdottivat kalannahan laskemista haavoilleni, pidin ideaa todella outona. Mutta tartuin tilaisuuteen, koska he sanoivat sen olevan vähemmän tuskallisempi ja helpommin hallittavissa oleva vaihtoehto kuin normaali hoito, da Silva kertoo.

Nopeuttaa paranemista ilman lääkkeitä 

Da Silva on yksi viidestäkymmenestä potilaasta, jotka saavat kalannahkahoitoa ensimmäisinä maailmassa. Kyseinen projekti on brasilialaisten lääkäreiden kahden vuoden kehittelyjakson tulosta, ja sen kehittelijät uskovat hoidon leviävän tulevaisuudessa maailman laajuiseksi hoitomuodoksi.

Kalannahan sisältämien proteiinien ja korkean kollageenipitoisuuden uskotaan nopeuttavan ihovaurioiden paranemista ja pienentävän infektioriskiä.

– Ensin kalannahka tuntui todella kylmältä, mutta muutamassa minuutissa se asettui, enkä tuntenut enää kipua. Se tuntui viileältä ja mukavalta. Olin todella yllättynyt ja kiitollinen, ettei se myöskään haissut, da Silva kertoo.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Kalannahka jätettiin naisen ihoon yhdentoista päivän ajaksi, jonka jälkeen nahka poistettiin vaseliinin avulla. Naisen iho oli parantunut hoidon kestoon nähden todella hyvin.

– Rakastin hoitoa ja voin suositella sitä kenelle tahansa, joka kärsi samalla tavalla kuin minä, da Silva kertoo saamastaan hoidosta. 

Nopean paranemisen lisäksi hyvä puoli hoidossa on, että kalannahka viilentää ihoa niin hyvin, ettei kipulääkkeitä tarvita. Hoitomuoto on siis täysin luonnollinen.

Ennen hoitomuodon maailmanlaajuista lanseerausta hoitoa kokeillaan viidellesadalle potilaalle sairaaloissa ympäri Brasiliaa.

Muista kiinnittää huomiota paloturvallisuuteen etenkin näin jouluna. 


Lähteet: TheSun, NewYorkPost 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.