Mainos

Karmeat kuvat: Nainen väittää saaneensa vakavia palovammoja jalkahoidosta

Pahin painajainen on termi, jolla nainen kuvailee jalkahoidosta seuranneita kivuliaita viikkoja. 

Jalkahoitoon tai pedikyyrin meneminen tarkoittaa monelle rentoutumista ja hemmottelua. Näin ajatteli myös kanadalainen Cindy Dillon, jonka rentouttava hoitokerta päättyi kuitenkin kammottavaan tilanteeseen – nainen joutui astelemaan hoitolasta ulos erittäin kivuliaiden palovammojen kanssa.

Dillonin mukaan vammoja aiheuttanut hoito alkoi täysin tavalliseen tapaan; hänen jalkoihinsa levitettiin kovettumia poistavaa ainetta, jonka jälkeen jalat peitettiin muovikelmulla ja kuumilla pyyhkeillä.

– Samalla kun hän oli tekemässä parhaan kaverini pedikyyriä, hän unohti minut. Tunsin poltetta jaloissani ja kerroin nuorelle naiselle jalkojeni olevan kuin tulessa. Hän kuori jalkani kääreistä ja jalkojani peittivät neljännen asteen palovammat! Dillon kertoo.

Hoidon seurauksena nainen kertoo joutuneensa käymään neljä kertaa ensiavussa ja neljä kertaa lääkärin vastaanotolla. Häneltä kesti lisäksi neljä viikkoa aikaa löytää arpiin ja hermovaurioihin erikoistunut spesialisti, joka pystyi auttamaan naista vakavien vammojen hoidossa.

– Se oli yksi kivuliaimmista kokemuksista, jota olen joutunut kokemaan, Dillon kertoo ja lisää joutuneensa olemaan töistä poissa peräti seitsemän viikkoa jalkahoidon vuoksi. 

Syy oireisiin löytyy todennäköisesti aktiivisista ainesosista

Dillon uskoo palovammojen olleen seurausta kovettumien poistoon tarkoitetusta geelistä, jota oli vahingossa päätynyt hänen jalkapöytänsä päälle. Vaikka ainetta käytetään salongissa päivittäin, sen aktiiviset ainesosat, kuten salisyylihappo ja kaliumhydroksidi, voivat aiheuttaa joillekin ihmisille reaktioita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tohtori Birnur Aralin mukaan salisyylihappo voi aiheuttaa ärsytystä ja polttavaa tunnetta etenkin silloin, jos iho on jo ennestään vaurioitunut. Kaliumhydroksidi on puolestaan emäksinen aine, joka on voinut myös olla syypää vaurioiden syntyyn.

– Vaikka kuumat pyyhkeet voivat yksinään aiheuttaa palovammoja, niiden tulisi olla todella kuumia. Uskon lämmön vain pahentaneen ihon reaktioita, Aral toteaa.

Vaikka Dillon väittää tapahtuneen vahingoittaneen hänen hermojaan ja aiheuttaneen pysyviä arpia, tapausta tutkineen asianajajan mukaan salongin toiminnasta ei löydetty virheitä. Käytetyt aineet ja hoidot olivat standardien mukaiset, eikä Dillon ollut ilmoittanut henkilökunnalle mahdollisista allergioista.

***

3:57

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja