Mainos

Uuno Klami -sävellyskilpailu suosiossa

Ensimmäinen kansainvälinen Uuno Klami -sävellyskilpailu on herättänyt laajaa kiinnostusta. Kisaan on lähetetty runsaat 30 teosta. Osallistujia on eri puolilta Eurooppaa, kertoo projektipäällikkö Sanna Gango.

Sävellyskilpailun viimeinen mahdollinen osallistumispäivä on vuodenvaihteessa. Suurin osa tähän mennessä tulleista kilpailusävellyksistä on ulkomailta. Gango arvelee suomalaisten vielä panttaavan osallistumistaan ja odottaa kilpailuun tulevan vielä runsaasti osanottajia varsinkin kotimaasta.

Uuno Klami -sävellyskilpailu on Kymenlaakson kulttuurivuoden 2004 päätapahtuma. Tuomaristo valitsee 3-5 finalistia maaliskuussa ja finaalikonsertit järjestetään Kotkassa ja Kouvolassa syyskuussa. Kilpailussa jaetaan palkintorahoina 27000 euroa.

Sävellyskilpailun tarkoituksena on löytää pienehköille sinfonietta-tyyppisille orkestereille uutta, hyvää ohjelmistoa, jonka esittäminen onnistuu niiltä ilman suuria lisäkustannuksia. Nykyiset teokset on pääsääntöisesti tehty suurille sinfoniaorkestereille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.